Soundtrack.bg

Алис Купър обясни защо е станал злодеят на рокендрола

Легендата Алис Купър никога не се е притеснявал да бъде наричан „злодеят на рокендрола“. Това е имидж, който го съпътства по време на цялата му кариера в музиката, а за изпълненията му сме чували какви ли не истории.

Но защо самият Купър приема тази роля още преди десетилетия и се чувства комфортно в нея? Самият той говори по въпроса в епизод на подкаста Rock Classic Radio with Jenn, специално посветен на идващия Хелоуин.

Говорейки за ролята си на злодей, Алис Купър каза: „Истината е, че рокендролът се нуждаеше от подобен персонаж, защото такъв липсваше. Имахме много хора, които бяха Питър Пан, но никъде не се намираше Капитан Хук. Огледах се наоколо и си казах – „Ще бъда щастлив да бъда злодеят“.

Той продължи: „Може би Джим Морисън бе най-близко до тази роля, защото при него всичко бе обвързано със смъртта. Той обаче не представляваше заплаха за никого“.

Алис Купър каза още: „Исках моят образ да е застрашителен, но и забавен по същото време, нали се сещате? Исках да се усеща как никой няма да знае какво точно ще направи Алис, но в същото време да има притеснението, че той може да ти пререже гърлото. Но без да те псува, защото е джентълмен. В същото време нямах против той да се подхлъзне на обелка от банан, за да стане смешно на останалите.

Музикантът говори и за добре известния случай от негов концерт в Торонто, когато живо пиле е разкъсано на парчета. Купър призна, че това не е било планирало предварително, но пък е допринесло за неговия образ на злодей.

Днес Алис Купър е вече 73-годишен, но това не му пречи да създава нова музика. През тази година той издаде своя 21-и солов студиен албум, носещ името Detroit Stories. Отделно от това, той има и седем записани албума с бандата си, което то го прави един от най-продуктивните рокендрол музиканти.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.