Soundtrack.bg

Вижте анимираното видео на „Hellraiser“ на Ози и Леми

Ози Озбърн зарадва феновете на метъла с ново анимирано видео към култовия си дует „Hellraiser“ с покойния фронтмен на Motorhead Леми Килмистър. Парчето е записано през 1991 година, а сега Ози отбеляза подобаващо неговата 30-годишнина, представяйки го с чисто ново видео.

Още миналия месец Ози обяви, че е направил нова версия на песента, използвайки своите вокали и тези на Леми. Той обясни, че за него това е начин да отдаде почит на легендарния фронтмен на Motorhead, който, за огромно съжаление, вече не е между живите.

Преди 30 години Леми Килмистър се съгласява да напише „Hellraiser“ в дует с Ози Озбърн за албума No More Tears. Година по-късно Motorhead записват своя собствена версия на песента.

В анимационното видео на „Hellraiser“ виждаме как Ози и Леми се изправят срещу извънземна инвазия, борейки се с пришълците със силата на рокендрола:

Ози Озбърн обясни в изявление, че песента е „съживена“ в опит да се отдаде почит на неговия покоен приятел. „Надявам се, че всички ще се забавляват на тази песен. Това е просто малък начин да отдам почит на моя приятел Леми. Шарън и аз често си говорим за това колко много ни липсва той“.

Междувременно продължава работата по биографичния филм за живота и кариерата на Ози Озбърн. Лентата все още няма официално име, като проектът се разработва от компанията Polygram Entertainment. Сценарият се пише от номинирания за „Оскар“ Лий Хол, който е работил по „Рокетмен“ – филмът, разказващ за живота на сър Елтън Джон.

Самият Ози не спира да работи и по следващия си солов албум, който ще последва приятния и успешен Ordinary Man от 2020 година. Британският музикант вече е събрал някои страхотни колаборатори за проект, сред които Ерик Клептън, Джеф Бек, Тони Айоми и Зак Уайлд. Продуцент отново ще бъде Андрю Уат, който работи и по миналогодишния Ordinary Man. Очаква се Робърт Трухильо от Metallica също да е част от албума.