Soundtrack.bg

Топ 10 на най-скъпоплатените роли в историята

Не е тайна, че най-скъпоплатените актьори в света прибират солидни хонорари за своята работа. Да, киното е богата индустрия, а големите звезди увеличават сериозно размерите на банковите си сметки с всяка следваща роля.

В тази статия ще ви представим Топ 10 на най-големите хонорари в историята на киното до този момент. Надали тези актьори някога отново биха имали финансови проблеми!

10. 55 милиона долара за Джони Деп в „Карибски пирати:В непознати води“

През 2010 година Forbes съобщава, че четвъртият филм от франчайза „Карибски пирати“ ще бъде един от най-скъпите изобщо в историята на киното. Бюджетът му се оценява на повече от 410 милиона долара. Голямата звезда в поредицата Джони Деп прибира хонорар от 55 милиона за участието си в лентата.

9. 60 милиона за Том Ханкс във „Форест Гъмп“

Том Ханкс прави сериозен удар с култовия „Форест Гъмп“.  Носителят на „Оскар“ си заработва 60 милиона с тази роля, която впоследствие ще остане иконична за кино индустрията. Голяма част от тази сума е заради успеха на лентата в бокс офиса.

8. 250 милиона за Адам Сандлър от Netflix

През 2014 година Адам Сандлър подписва тлъст договор със стрийминг платформата Netflix, според който той ще получи общо 250 милиона долара за общо четири филма. Или иначе казано – по 62.5 милиона на филм. Не е зле, нали?

7. 65 милиона за Харисън Форд в „Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп“

Много киномани не бяха сигурни защо Харисън Форд е решил да възроди образа на Индиана Джоунс, но как няма да го направи, при положение, че му е платен такъв хонорар за ролята? 65 милиона за един филм – това просто не се отказва.

6. 68 милиона за Джони Деп в „Алиса в страната на чудесата“

И отново стигаме до Джони Деп, който определено пожъна сериозен финансов успех за ролята си на Лудия шапкар в „Алиса в страната на чудесата“. Вероятно вече всички сме забравили за този филм, но не и счетоводителят на Деп.

5. 70 милиона за Сандра Бълок в „Гравитация“

„Гравитация“ бе едно наистина красиво sci-fi изживяване, особено на голям екран. За него Сандра Бълов получава „аванс“ от 20 милиона долара, но тук идва голямата ѝ печалба – по договор тя получава 15% от приходите в бокс офиса, а филмът се оказа успешен.

4. 75 милиона за Робърт Дауни-джуниър в „Отмъстителите: Война без край“

Някои личности в кино индустрията критикуват актьорите, които приемат роли на супергерои, но няма спор – тези роли се заплащат наистина добре.

3. 75 милиона за Том Крус в „Мисията невъзможна: Призрачен протокол“

Четвъртият филм от франчайза „Мисията невъзможна“ направи Том Крус доста по-богат, което не е изненада, имайки предвид популярността на поредицата.

2. 250 милиона за Киану Рийвс за трилогията „Матрицата“

250 милиона долара за само три филма? Да, това не е никак лошо, питайте Киану Рийвс. Холивудската звезда сериозно напомпва банковата си сметка благодарение на тази sci-fi класика.

1. 100 милиона за Уил Смит в „Мъже в черно“ 3

Третият филм от „Мъже в черно“ заработва почти 700 милиона долара в бокс офиса, а това е добре за Уил Смит, който сериозно увеличава състоянието си благодарение на ролята си.