Soundtrack.bg
Дюн

Вече и официално – потвърдиха продължението на „Дюн“

Не че не го очаквахме, но епичният „Дюн“ на режисьора Дени Вилньов вече се сдоби официално с продължение. В момента филмът постига страхотен успех в световния боксофис, а отзивите на критици и фенове са повече от позитивни. Иначе казано, нямаше как да не се случи логичното – „Дюн“ 2 да бъде потвърден от Warner Bros. – компанията, която стои зад адаптацията на романа на Франк Хърбърт.

Продължението на sci-fi драмата ще излезе на голям екран през месец октомври 2023 година, информира Deadline. Дени Вилньов ще се завърне на режисьорския стол, заедно със звездния актьорски състав, в който блестят имена като Тимъти Шаламе, Зендая, Хавиер Бардем, Ребека Фъргюсън, Стелан Скарсгард, Дейв Баутиста и други.

Имайки предвид, че „Дюн“ стартира с надписа „Дюн: Част първа“, като лентата покрива едва половината от романа на Франк Хърбърт, то нямаше как историята да не бъде продължена. Някои фенове обаче бяха притеснени, защото потвърждение за втората част така и не идваше от страна на Warner Bros. и замесените в проекта.

Първият филм приключи с присъединяването на Пол към фремените, а тези, които са чели култовия роман на Франк Хърбърт, знаят какво ще се случи по-нататък. Ние, разбира се, няма да ви издадем.

Warner Bros. от своя страна имат големи планове за развитие на „Дюн“ като вселена. Очаква се за стрийминг платформата HBO Max да бъдат разработени проекти, които да служат като предистория на събитията във филма. Един от тези проекти е Dune: The Sisterhood, който ще ни разкаже повече за жените от ордена Бене Джезърит, разполагащи с мистични сили и манипулиращи политическите процеси в Галактиката.

Ние вече потриваме ръце, защото „Дюн“ наистина ни очарова, поради което нямаме търпение да видим и продължението.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY