Soundtrack.bg

Робин Уилямс имал силно желание да участва в „Хари Потър“

Легендарният американски актьор Робин Уилямс е имал силно желание да играе в екранизациите на „Хари Потър“, превърнали се в една от най-успешните филмови поредици в историята.

Това разкри лично режисьорът Крис Колъмбъс, който режисира първите две ленти за момчето вълшебник и приключенията му в училището за магия „Хогуортс“.

Не е тайна, че приживе Робин Уилямс е бил голям фен на „Хари Потър“ – великолепната литературна поредица, написана от Дж. К. Роулинг. Чувайки, че книгите ще бъдат екранизирани на голям екран, Уилямс е изявил желание да изиграе ролята на Хагрид или професор Лупин, разкрива Крис Колъмбъс в интервю. Той дори е потърсил контакт с режисьора, за да изрази официално желанието си да участва във филмите. Това обаче е било невъзможно, тъй като самата Дж. К. Роулинг е настоявала ролите да бъдат дадени единствено на британски актьори.

Робин Уилямс със сигурност е актьор, който ни липсва в момента

Робин Уилямс остава истинска легенда не само на американското, но и на световното кино като цяло. За съжаление, актьорът загуби битката с депресията и извърши самоубийство през лятото на 2014 година. Той страдаше и от заболяването деменция с телца на Леви, което допълнително утежни състоянието му.

Вселената на „Хари Потър“ обаче продължава да се разраства. През месец април ще можем да гледаме третия филм от спиноф поредицата „Фантастични животни“. Филмът ще носи името „Тайните на Дъмбълдор“, като отново ще видим носителя на „Оскар“ Еди Редмейн в главната роля. По принцип трябваше да видим отново и Джони Деп, но американският актьор бе сменен от Мадс Микелсен заради проблемите му в съда и силно влошената му репутация в Холивуд. Режисьор на „Тайните на Дъмбълдор“ ще бъде Дейвид Йейтс, а освен Редмейн и Микелсен, участват още Езра Милър, Джъд Лоу, Катрин Уотърстон, Дан Фоглър, Калъм Търнър и други. Предходният „Престъпленията на Гринделвалд“ заработи над 650 милиона долара в бокс офиса.