Soundtrack.bg

Супермен е бисексуален в нова поредица на DC

Супермен вече е бисексуален! Това става ясно от новия брой на поредицата за супергероя на DC Comics. Или да сме по-конкретни, става дума за предстоящия брой номер 5 на сериите Superman: Son of Kal-El.

Тук главният герой не е оригиналният Супермен Кларк Кент, когото целият свят вече добре познава, а неговият син от връзката му с Лоис Лейн – Джонатан Кент. В Superman: Son of Kal-El става ясно, че Джонатан има влечение и към мъже, тъй като той видимо проявява романтичен интерес спрямо Джей Накамура – репортер, който също разполага със супер сили и има по-специално отношение към Супермен.

Авторът на поредицата Том Тейлър обяви новината пред New York Times, заявявайки: „Идеята да заменим Кларк Кент с друг хетеросексуален бял мъж изглеждаше така, сякаш губим ценна възможност“.

Той добавя: „Винаги съм казвал, че всички хора се нуждаят от герои и че всеки заслужава да вижда себе си в тези герои. Благодарен съм на DC и Warner Bros., които споделиха моите виждания. Супермен е символ, който винаги е олицетворявал надеждата, истината и справедливостта. Днес този символ олицетворява нещо повече. Днес повече хора могат да видят себи си в най-могъщия супергерой от света на комиксите“.

Един от водещите шефове в DC Джим Лий от своя страна заяви: „Няма как да сме по-горди, разказвайки тази важна история, създадена от Том Тейлър и Джон Тимс. Често говорим за силата, която вселената на DC има в разказването на истории. Това е още един невероятен пример в тази посока.“

Преди време основният конкурент на DC Marvel от своя страна обяви, че ще видим първият хомосексуален Капитан Америка. С това ще бъде отбелязана 80-годишнината на един от основните супер герои на Marvel.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.