Soundtrack.bg

Наградите „Златна пчела“ на Парк-театър „Борисова градина“ са вече връчени

На 19-ти септември от 20.00ч Парк-театър „Борисова градина“ се превърна в тържествена трибуна, която за първи път отбеляза наградите „Златна пчела“. Творческите индустрии кино, театър, музика и екология бяха главен фокус на церемонията, а личностите с най-голям принос в дадената сфера бяха почтено удостоени със статуетка от ново поколение.

Връчването на наградите се случи именно в Парк-театър „Борисова градина“, за да хроникира и отличи най-посещаваните филми, концерти  и театрални спектакли на парк-театъра за изминалия лятно-културен сезон. 

Водещ на церемонията по връчването бе Александър Кадиев, който обяви наградените в съответните творчески категории, както следва:

  • Виктор Божинов е победител в категория КИНО за филма „Голата истина на група Жигули“;
  • Софийската филхармония е победител в категория МУЗИКА;
  • Стефания Колева е победител в категория ГЛАВНА ЖЕНСКА РОЛЯ за театралния спектакъл „Лъжи ме, обичам те“;
  • Герасим Георгиев-Геро е победител в категория ГЛАВНА МЪЖКА РОЛЯ за театралната постановка „Нашата голяма френска сватба“;
  • Явор Гърдев е победител в категория РЕЖИСУРА за театралното представление „Чамкория“;
  • Христо Бонин е победител в категория ПРОДУЦЕНТ;
  • Парк-театър „Борисова градина“ е победител в категория ЕКОЛОГИЯ.

Събитието се проведе с подкрепата на Бритиш Американ Табако и постави началото на нова традиция в съвременно българско изкуство, която да цени и насърчава креативното развитие на родни таланти.

Инициативата на Парк-театър „Борисова градина“, предоставяща нов творчески покрив за изява на артистите по време на трудни пандемични времена, утоли поне малка част от нарастващата нужда на публиката за изкуство и развлечение.

През сезон 2021, паркът вдъхна живот на десетки културни събития, припомняйки на зрители, организатори и творчески дейци, че с изкуство животът наистина е по-лек. Изминалата година ни пренесе в колективно измерение на множество трудности, здравословни, финансови и емоционални, а грижите ни накараха да забравим, че от време на време сърцето има нужда от отмора, смях и вдъхновение. Есенните награди „Златна пчела“ ознаменуваха тази неизменна душевна потребност, проправяйки път за най-хубавото, което тепърва предстои.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.