Soundtrack.bg

Дейв Мъстейн се обяви против носенето на маски: Това е тирания

Една от големите фигури в историята на метъла Дейв Мъстейн ясно даде да се разбере, че е твърдо против носенето на маски заради пандемията от COVID-19.

В миналото Мъстейн често е давал поводи за дискусии, споделяйки непопулярни в обществото виждания. Той винаги се е обявявал против правото на хомосексуални двойки да сключват брак, а също така скандализира Америка с изказване, че президентът Барак Обама е „нагласил“ стрелбите в Аурора и Уисконсин, за да „превърне САЩ в нацистка държава“.

Сега Дейв Мъстейн отново предизвика реакции, говорейки пред феновете в Ню Джърси. Пред публиката той заяви следното:

„Това, което се случва в момента, е тирания. Това се нарича тирания. Потърсете тази дума в речника, когато се приберете вкъщи. И тиранията не е само в правителството. Сега тиранията вече се разпростира в училищата и в медицинския бизнес. Но ние имаме силата, особено ние – феновете на метъла, да променим нещата“.

„Просто искам да ви кажа колко страхотно е това. Огледайте се, хора – погледнете наляво, а после и надясно. Всички ние сме тук – заедно. Не губиме ума си и не крещим един на друг – „сложи си шибаната маска“. Слушайте, всичко започва с това усещане, което сега изграждаме заедно. Чувстваме се единни, чувстваме се така, сякаш сме много. Сякаш сме непобедими. Хората няма да могат да ни спрат“.

Ето и видео от въпросната ситуация:

В момента Megadeth са на турне с групи като Lamb of God, Trivium и Hatebreed. Любопитен факт е, че фронтменът на Lamb of God Ренди Блайт публично помоли феновете на идват на концертите ваксинирани и с маски. Което пък сериозно се различава от това, което смята Дейв Мъстейн, който е част от същото турне.

Megadeth са една от най-великите траш метъл банди на всички времена. През тази година групата ще издаде нов студиен албум, който ще носи името The Sick, the Dying, and the Dead.