Soundtrack.bg

Сър Елтън Джон накара Джеймс Хетфийлд да се просълзи от гордост (ВИДЕО)

Фронтменът на Metallica Джеймс Хетфийлд е една от най-големите музикални звезди в света, но дори той може да се разплаче от гордост, когато сър Елтън Джон каже наистина специални думи по твой адрес.

Траш метъл легендите бяха гости на радиоводещия Хауърд Стърн, за да коментират своя Blacklist албум в компанията на Майли Сайръс – поп звездата, която бе поканена от Metallica да се включи в проекта. В Blacklist Майли изпълнява вечната балада „Nothing Else Matters“, докато сър Елтън Джон свири на пианото. Парчето е наистина красиво и по този начин и можете да го чуете още сега:

Докато Хауърд Стърн разговаряше с Metallica и Майли, изненадващо той включи в разговора и самия сър Елтън Джон – друга колосална фигура в историята на музиката.

Британският музикант определи „Nothing Else Matters“ като „една от най-красивите песни, създавани някога“, което накара Джеймс Хетфийлд да се просълзи.

Самият Елтън Джон разкри как се е стигнало до неговото участие в тази нова версия на „Nothing Else Matters“: „Идеята дойде от Андрю Уат, който продуцира тази версия на песента и свири на китара в нея. Той ми се обади и ми се каза – „Искам да стартираш песента и да я завършиш, защото не искам тя да започне с китара, тъй като тя започва по този начин и в оригиналната версия“.

Сър Елтън Джон добави: „Слушайте, поне за мен това е една от най-добрите песни, създавани някога. Тази песен никога не остарява. Просто нямах търпение. Структурата на акордите, мелодиите, времевите промени – всичко е изпълнено с драма. Трябва да кажа, че нито за миг не съм се колебал да се включа. Metallica са „крем де ла крем“ на този тип групи. Трудно е дори да ги дефинираш. Те не са хеви метъл банда, те са музикална банда. Песните им не са просто метъл, те са красиви. А тази песен специално е толкова мелодична, тя е всъщност велика“.

В това видео можете да видите как Джеймс Хетфийлд и останалите членове на Metallica реагират на думите на сър Елтън Джон: