Soundtrack.bg
Сайнфелд

Ура! “Сайнфелд” става част от семейството на Netflix

Един от най-добрите и обичани ситкоми на всички времена “Сайнфелд” става част от каталога на стрийминг платформата Netflix. От месец октомври всички потребители на услугата ще имат достъп до всеки един от 180-те епизода на култовото американско шоу.

“Сайнфелд” протича в течение на девет сезона във времето между 1989 и 1998 година. Благодарение на качествения си хумор, сериалът се утвърждава като една от най-качествените комедийни продукции на всички времена. Сега всички ще можем да си го припомним, стига да имаме акаунт в Netflix – платформа, която от доста време работи и в България.

Един от създателите на сериала е комикът Джери Сайнфелд, който практически играе себе си в шоуто. В официално изявление той казва: “Лари Дейвид и аз сме невероятно благодарни на Netflix, че ни предоставят този шанс. Трябва ти наистина много смелост, за да повярваш на двама идиоти, които имаха буквално нулев опит, когато са направили това нещо. Предполагам, че наистина сме се отвлекли, защото не предполагах, че сме снимали толкова много серии. Но всичката работа си струва, щом хората са го харесали. Това е един наистина луд проект”.

Netflix се сдоби с правата на “Сайнфелд” още през 2019 година, но до миналия юни платформата Hulu имаше ексклузивитет за стриймването му. Според подписания договор, Netflix има правата да помества “Сайнфелд” в каталога си за период от пет години. Това е добра новина за американската платформа, която не толкова отдавна загуби “Приятели” – един от сериалите, които имаха най-висок рейтинг сред абонатите.

Финансовите детайли по сделката между Netflix и NBC за “Сайнфелд” не бяха оповестени публични, но се смята, че стрийминг платформата е платила повече от 500 милиона долара за правата на шоуто.

Един от директорите на Netflix Тед Сарандос заяви: “За първи път поемаме риск от подобно естество, но Джери Сайнфелд успя да направи нещо специално с този ситком. Нещо, което никой досега не бе правил”.