Soundtrack.bg
даниел крейг

Даниел Крейг оставя децата си без наследство

Мистър „007“ Даниел Крейг не е фен на милионерите, които оставят цялото си наследство на децата си. Напротив, британският актьор не смята да предоставя успеха наготово на своите наследници. Те ще трябва да се потрудят за мястото си в този свят.

В момента Крейг е един от скъпоплатените актьори в Холивуд. Само за последния филм от поредицата за Джеймс Бонд той ще прибере тлъст хонорар от 25 милиона долара. Още 100 милиона ще отидат в банковата му сметка за планираните продължения на трилъра „Вади ножовете“.

За съжаление на децата му, 53-годишният Крейг не смята да им оставя всички тези милиони.

Давайки любопитно интервю пред Candis Magazine, британецът сподели своята философия по въпроса.

„Нямаше ли стара поговорка, че ако умреш богат, значи си се провалил в живота?“

„Мисля, че Андрю Карнеги беше дарил състояние, което в днешните пари се равнява на около 11 милиарда долара. Това показва колко богат е бил, защото, сигурен съм, все пак е запазил малко и за себе си“.

Крейг е на мнение, че е „проява на лош вкус“ родители да оставят твърде много пари на децата си. В момента той има двама наследници – дъщеря на 29 години и син на едва 2 години. Неговата съпруга Рейчъл Вайз, която също е актриса, от своя страна има един син.

„Моята философия е следната – отърви се от богатството си или го дари за благотворителност преди да си отидеш“.

Разбира се, Даниел Крейг не е първата популярна личност, която споделя подобен поглед над нещата. Един от най-богатите хора в света Уорън Бъфет бе споделил мнение, че би било по-мъдро да дари парите си за филантропия, отколкото да ги насочва към наследниците си.

Бъфет е автор на следната мъдра сентенция: „След дългогодишно наблюдение на много свръх-богати фамилии, моята препоръка е такава: Оставете на децата си достатъчно, за да могат да направят всичко, но не и толкова, че да не правят нищо“.

Сред знаменитостите, които възнамеряват да не оставят цялото си състояние на децата си, спадат още Бил Гейтс, сър Елтън Джон, Джордж Лукас, Саймън Коуел, Аштън Кътчър и Мила Кунис, и други.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY