Soundtrack.bg
Джордж Мартин

Джордж Р.Р. Мартин пак си намери повод да отложи „Ветровете на зимата“

По всичко изглежда, че Джордж Р.Р Мартин сякаш си търси поводи, само и само да не завърши следващата книга от „Песен за огън и лед“ – „Ветровете на зимата“.

От доста време насам феновете на фентъзи поредицата притискат американеца да се захване за работа и да завърши творбата. Както добре знаем, сериалът на HBO вече приключи, но при книгите краят все още не е настъпил. Всички искат да видят какъв ще бъде финалът, който самият Джордж Р.Р. Мартин ще избере за поредицата, но на този етап той не изглежда особено вдъхновен да го стори.

Оказа се, че този път Мартин си е намерил нова причина да отложи писането. Той се е заел да продуцира нов късометражен анимационен филм, носещ името Night of the Cooters и базиран върху едноименния разказ на писателя Хауърд Уолдроп. Режисьор на проекта е Винсънт Д’Онофрио, който ще участва и в актьорския каст. Д’Онофрио ще озвучи шериф в град Пачуко, Тексас, който става свидетел на извънземзна инвазия.

Самият Джордж Р.Р. Мартин обясни: „Night of the Cooters е кратка история, а нашата версия също ще бъде късометражен филм. Предполагам, че ще бъде някъде между 20 и 30 минути. Ще има комбинация от лайв-екшън и анимация. Ако харесвате разказа, то мисля, че ще харесате и филма“.

По-рано тази година американският фентъзи автор призна, че е „значително изостанал“ от графика, що се отнася до работата му по „Ветровете на зимата“. Той също така разкри, че е започнал работа по нов комикс, който носи името Voyaging. Мартин има участие и в създаването на новата видео игра Elden Ring от известния дивелъпър FromSoftware.

Стига някога да бъде издадена, „Ветровете на зимата“ ще бъде книга №6 от епичната фентъзи поредица „Песен за огън и лед“. Последната засега книга – „Танц с дракони“, се появи на бял свят преди 10 години. По план Джордж Р.Р. Мартин трябва да напише още само две книги, за да завърши поредицата.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.