Soundtrack.bg

Джордж Р.Р. Мартин се включва в гейминг индустрията

Джордж Р.Р. Мартин с участие в създаването на новото RPG Elden Ring.

Креативният ум на Джордж Р.Р. Мартин се пренася и в сферата на гейминга. Фентъзи авторът, създал поредицата „Песен за огън и лед“, дала начало на сериала „Игра на тронове“, има участие в създаването на новата игра Elden Ring.

Американският писател е създал света на Elden Ring в партньорство с друга голяма фигура – Хидетака Миазаки от студиото FromSoftware, стоящ зад един от най-култовите франчайзи в историята на видео игрите – Dark Souls. Негово отроче е и един от духовните наследници на Dark Souls – Bloodborne, също отличаваща се със страхотно внимание върху детайла.

Наскоро FromSoftware отново привлякоха вниманието към себе си, издавайки друго забележително заглавие – Sekiro: Shadows Die Twice. По-запознатите геймъри вече отлично знаят, че игрите на японското студио определено не са за всеки. Те са изключително трудни и изискват максимална концентрация и усилия, за да бъдат победени. Не се считат за подходящи за т.нар. „кежуъл“ геймъри.

Когато умове като тези на Хидетака Миазаки и Джордж Р.Р. Мартин си партнират, за да създадат един изцяло нов свят, можем да сме сигурни, че резултатът ще бъде наистина впечатляващ. Elden Ring бе потвърдена по време на тазгодишното изложение E3, като имахме възможността да видим и първи трейлър на заглавието.

Първият трейлър на играта ни подсказва, че е редно да очакваме едно ново и вълнуващо фентъзи изживяване, изцяло в духа на Dark Souls. А дали ще видим и нещо познато от света на „Песен за огън и лед“? Например, дракони? Защо не…

Създателят на Elden Ring Хидетака Миазаки потвърди, че играта ще бъде RPG с фентъзи тематика и отворен свят. Той потвърждава, че геймплеят на заглавието ще използва вече успешната формула на Dark Souls, но загатвайки, че все пак няма да бъде същото.

На този етап все още няма обявена дата за излизането на Elden Ring.