Soundtrack.bg

Избраха кой да играе Джоуъл и Ели в сериала по The Last of Us

Вече е ясно кои актьори ще изиграят ролите на Джоуъл и Ели в предстоящия сериал по видео играта TheLast of Us, съобщава Deadline.

Звездата от „Мандалорецът“ Педро Паскал ще изиграе Джоуъл, а младата актриса от „Игра на тронове“ Бела Рамзи ще влезе в ролята на Ели. Сериалът ще бъде дело на HBO и ще бъде базиран върху първата игра от общо две, създадени от студиото Naughty Dog.

От дълго време насам се знаеше, че HBO ще създаде сериал по една от най-добрите игри на всички времена, но не беше ясно кой ще влезе в двете водещи роли. Сега обаче този въпрос явно вече има своите отговори.

Подобно на Бела Рамзи, Педро Паскал също доби широка популярност с роля в „Игра на тронове“. Напоследък го гледахме и в двата сезона на „Мандалорецът“ на Disney+ – сериал от вселената на франчайза „Междузвездни войни“. Тези дни стана ясно, че той ще се снима и с българската актриса Мария Бакалова в един от следващите си филми.

Бела Рамзи стана известна с ролята си на очарователната и смела Лиана Мормонт в „Игра на тронове“. Очаква се нейната кариера да бъде изстреляна още по-светкавично нагоре с ролята ѝ в предстоящия сериал по The Las of Us.

The Last of Us е една от най-великите видео игри в историята. Сюжетът разказва за постапокалиптичен свят, в който по-голяма част от човечеството е загинало вследствие на смъртоносен вирус, превръщащ хората в зомби креатури. Мъж на име Джоуъл, смазан от смъртта на малката си дъщеря, получава задачата да преведе притежаващата естествен имунитет срещу вируса Ели до другия край на страната. Именно в Ели се крие надеждата на човечеството за ваксина, но пътят на двамата ще бъде тежък и опасен. Между тях обаче ще се зареди връзка тип „баща и дъщеря“, което прави цялостната история въздействаща и интригуваща. Надявам се, че и предстоящият сериал ще бъде също толкова добър.