Soundtrack.bg

Джина Карано научила от интернет, че е уволнена от “Мандалорецът”

Уволнението на актрисата Джина Карано от хитовия сериал на Walt Disney “Мандалорецът” продължава да бъде тема на разговор в ентъртейнмънт средите. Бившата ММА звезда бе отстранена от сериала, базиран върху вселената на “Междузвездни войни”, а причина за това бяха нейни противоречиви постове в социалните мрежи – както отпреди време, така и отскоро.

Така Карано, изиграла ролята на Кара Дюн, става поредната жертва на т.нар. “cancel култура”. Нейните постове в социалните мрежи, засягащи теми като транссексуалните, COVID-19 и ваксините, и Републиканската партия на САЩ предизвиха сериозен отпор от страна на много хора. Оказвайки се под подобен натиск, Walt Disney решиха да отстранят Карано от по-нататъшни ангажименти в “Мандалорецът”. Противниците на това решение от своя страна отчетоха, че по този начин отново се погазват принципите за свободното слово и правото на всеки да изразява мнение, независимо колко противоречиво може да изглежда.

Самата Джина Карано призна, че никой дори не си е направил труда да я информира, че тя повече няма да участва в “Мандалорецът”. Тя е разбрала за това от новините в социалните мрежи.

“Разбрах от социалните мрежи, както всички останали, че съм била уволнена”, разкри Карано.

Масовото cancel-ване на Джина Карано продължава да бъде в ход. Стана ясно, че екшън фигурки с нейния персонаж Кара Дюн се спират от производство, колкото и харесван герой да бе тя от феновете. Очакваше се Карано да бъде главното действащо лице и в нов спиноф сериал, базиран на героинята ѝ. Разбира се, това вече не е в плановете на Walt Disney.

Скоро след уволнението си, Джина Карано обяви участието си в нов филмов проект. Тя добави в изявление – “Не могат да ни “канселират”, ако не им позволим да го направят”.

Трети сезон на “Мандалорецът” вече бе насрочен, а финалът от втория сезон и появята на един наистина любим герой от вселената на “Междузвездни войни” продължава да вълнува феновете. Определено, поне засега, сериалът е страхотен успех и предлага високо качество.