Soundtrack.bg

Мишел Пфайфър отказала ролята в „Мълчанието на агнетата“

Американската актриса Мишел Пфайфър разкри, че е отказала главната роля в хорър класиката „Мълчанието на агнетата“ от 1991 година. В ролята на агента на ФБР Кларис познаваме Джоди Фостър, но става ясно, че е било възможно именно Пфайфър да изиграе този персонаж.

Тя обаче отказала предложението, тъй като е усетила, че в този филм има „твърде много зло“.

Изявлението на Мишел Пфайфър идва в момент, в който се готвим да гледаме сериала „Кларис“, който ще ни върне към вселената на „Мълчанието на агнетата“. Той ще продължи да разказва историята на младата агентка на ФБР, която се изправи лице в лице със зловещия д-р Ханибал Лектър в култовия филм.

Говорейки пред New Yorker, Пфайфър споделя: „Този филм ме изпълни с някаква особена нервност. В него имаше толкова много зло. Но нещото, за което най-много съжалявам, е пропуснатата възможност отново да работя с режисьора Джонатан Дем.“

Тя споделя, че финалът на филма е едно от нещата, които най-силно са я отказали от идеята да участва в него.

„В края на филма злото спечели, то просто властваше в този момент. Завършекът на филма наистина ме накара да се чувствам не на място. Не исках да пусна това послание в света.“

В сериала „Кларис“ ролята на главната героиня ще бъде поета от актрисата Ребека Брийдс. Очаква се сериалът да покаже повече за агента на ФБР Кларис Старлинг, която Джоди Фостър изигра по брилянтен начин в началото на 90-те години. В ТВ продукцията тя отново ще бъде по петите на серийни убийци и сексуални хищници, докато се опитва да балансира в изпълнения с политика свят на столицата Вашингтон.

Междувременно отново има надежди, че сериалът „Ханибал“ с Мадс Микелсен в ролята може да бъде възроден. Това заяви самият датски актьор по време на гостуването си в подкаст. Въпреки безспорната си класа, сериалът бе прекратен след третия си сезон преди няколко години.

МРЪСНИ ПРИКАЗКИ – Пощенска кутия за приказки

Място Наречено Другаде – театър Борисова

СИМФОНИЧЕН СПЕКТАКЪЛ ВИВАЛДИ ЗАВИНАГИ

Свободно падащи истории