Soundtrack.bg

Режисьорът на „Жената-чудо“ разкри защо е избрала сюжет през 80-те

„Жената-чудо 1984“ на DC определено предизвика полярни реакции сред киноманите. Някои го определиха за успешен, докато други смятат, че филмът е разочарование и не е оправдал високите очаквания. За съжаление на DC, много от филмите им предизвикват именно подобни впечатления, което е една от причините тяхната кино вселена да изостава значително от тази на големия конкурент Marvel.

Действието в „Жената-чудо 1984“ се развива през 80-те години на миналия век, а режисьорът на лентата Пати Дженкинс разкри защо е избрала именно това десетилетие, за да разкаже историята. Пред Deadline тя сподели, че е искала филмът да бъде по-развлекателен от визуална гледна точка, докато се поднася сериозното послание, залегнало в него.

„Искаме във втория филм да говорим за нещо по-сериозно, сравнено с първия, а именно – за кризата, пред която нашият свят е изправен“, сподели Дженкинс, добавяйки: „Как точно използваме супергероите, за да вдъхновяваме хората и децата на утрешния ден? Как да вдъхновим по-младите така, че утре те да спасят нашия свят? Ако не правим това с филмите за супергерои, тогава не зная какво точно правим тук“.

Тя добави: „Защото бяхме залегнали по-сериозна тема, исках и филмът да достави повече визуално удоволствие на публиката. Хареса ми идеята за 80-те. Това противопостави сериозността на нашето послание с нещо забавно и прекрасно.“

Пати Дженкинс смята, че 80-те години на миналия век в САЩ, с изгряването на сцената на Роналд Рейгън и възникването на неолиберализма, е било една наистина интересна епоха за изследване.

„Тогава празнувахме своето богатство и власт без никаква конкретна причина – имахме ги, просто защото ги искахме, а не защото ги бяхме заслужили с нашата упорита работа. Израснах с шоуто на Линда Картър по телевизията, тъй че го почувствах като един наистина чудесен дом за Жената-чудо.

Гал Гадот, която изпълнява главната роля в „Жената-чудо“, нарече последния филм „най-големия и най-амбициозния, в който някога се е снимала“.

МРЪСНИ ПРИКАЗКИ – Пощенска кутия за приказки

Място Наречено Другаде – театър Борисова

СИМФОНИЧЕН СПЕКТАКЪЛ ВИВАЛДИ ЗАВИНАГИ

Свободно падащи истории