Soundtrack.bg

Кенет Брана ще изиграе Борис Джонсън в сериал за пандемията

Популярният актьор Кенет Брана ще се превъплъти в образа на британския премиер Борис Джонсън. Той ще е главното действащо лице в новия сериал The Sceptred Isle, който ще проследи начина, по който Обединеното кралство е реагирало на пандемията от COVID-19. Автор на проекта е Майкъл Уинтърботъм.

Variety съобщава, че действието в сериала ще се развива по време на първата вълна на COVID-19, включваща и хоспитализирането на самия Борис Джонсън, който бе хванал вируса през месец март миналата година. Сигурно помните, че тогава състоянието на Джонсън бе наистина сериозно в определен момент, но той все пак успя да прескочи трапа.

В изявление създателят на сериала Майкъл Уинтърботъм казва: “Завинаги ще помним първата вълна на COVID-19. Тогава цялата страна се обедини в битката с един невидим враг. Хората, повече от всякога, разбраха колко важно е да бъдат общество”.

“Нашият сериал ще включи множество истории – от Борис Джонсън до всички, които бяха на първа линия. Ще проследим усилията на учени, лекари, социални работници и онези, които създаваха политиките, за да се опитат да ни предпазят от вируса”, казва още той.

Очаква се The Sceptred Isle да дебютира в ефира на Sky през есента на следващата година. Сериалът до голяма степен ще бъде изграден и върху личните свидетелства на членове на правителството, здравното министерство, учени и лекари от болниците в цялата страна.

Майкъл Уинтърботъм е добре познат филммейкър на Острова, докато Кенет Брана не се нуждае от представяне. Наскоро имахме възможността да го гледаме в “Тенет” на Кристофър Нолан, а през тази година ще го гледаме и като култовия детектив Еркюл Поаро в “Смърт край Нил” по Агата Кристи.

Иначе в момента във Великобритания има наложен трети локдаун, който бе обявен от Борис Джонсън на 5 януари. Тогава премиерът взе решението за това в момент, в който във Великобритания бяха регистрирани почти 60 000 случаи на новозаразени за само едно денонощие.