Soundtrack.bg

Тимъти Шаламе е фаворит за ролята на младия Уили Уонка

Номинираният за „Оскар“ Тимъти Шаламе е сред фаворитите да изиграя ролята на по-младия Уили Уонка, съобщава престижното издание за кино Collider. Наскоро стана ясно, че Warner Bros. разработват предистория на най-известния майстор на шоколадови изделия в киното. В миналото ролята на Уили Уонка от „Чарли и шоколадовата фабрика“ е била играна от актьори като Джийн Уайлдър и Джони Деп.

Очаква се предисторията на Уили Уонка да излезе на голям екран през 2023 година.

От Warner Bros. все още не споделят информация относно кастинга, но се смята, че именно Тимъти Шаламе е големият фаворит за ролята. Друг силен кандидат е Том Холанд, който доби световна популярност с ролята си на Питър Паркър в „Спайдър-мен“. Продуцент на филма ще бъде Дейвид Хейман („Хари Потър“), а режисьор се очаква да бъде Пол Кинг („Падингтън“). Саймън Рич ще напише сценария.

Джони Деп като Уили Уонка в „Чарли и шоколадовата фабрика“

Още през 2018 година се заговори за филм предистория за живота на майстора на шоколадовите изделия Уили Уонка. Тогава се спекулираше, че ролята може да бъде поета от актьори като Райън Гослинг, Езра Милър и Доналд Глоувър. „Чарли и шоколадовата фабрика“ е базиран върху едноименната книга на писателя Роалд Дал от 1964 г. Първият филм с Джийн Уайлдър излиза през 1971 година, а през 2005 година култовият Тим Бъртън направи зрелищен римейк и ангажира любимеца си Джони Деп в ролята на шоколадовия майстор.

Тимъти Шаламе е една от най-перспективните млади звезди на съвременното кино. Скоро ще можем да го гледаме в sci-fi епоса „Дюн“ по романа на Франк Хърбърт, като освен това сме го гледали в „Един дъждовен ден“ на Уди Алън, „Кралят“ на Дейвид Мичод и „Малки жени“ на Грета Гъруиг. За ролята си в „Призови ме с твоето име“ на Лука Гуадагнино Тимъти Шаламе е номиниран за „Оскар“ и „Златен глобус“. Остава да видим обаче дали Том Холанд или някой друг няма да измъкне под носа му ролятан а Уили Уонка.