Soundtrack.bg

„Остри козирки“ приключва след шестия сезон

Култовият британски сериал „Остри козирки“ (Peaky Blinders) ще приключи след предстоящия шести сезон. Това бе потвърдено от създателя и сценарист на продукцията Стивън Найт.

Снимките на последния сезон наскоро бяха рестартирани, след като пандемията от COVID-19 наложи продукцията да бъде прекратена за определен период от време. Стивън Найт обяви, че сериалът „се завръща с гръм и трясък“, а любимите на феновете ганстери ще попаднат в голяма опасност по време на финалния сезон. Найт подчерта, че макар и „Остри козирки“ да приключва с шестия сезон, историята „ще продължи в различна форма“.

Доскоро имаше планове „Остри козирки“ да продължи в рамките на поне седем сезона, но явно Стивън Найт и компания са решили, че е най-удачно шоуто да не премине границата от шест сезона. Самият Найт бе заявил в интервю през 2018 година, че иска да създаде продължителност на сюжета от Първата до Втората световна война. Или обяснено по друг начин, сериалът да приключи с първите сирени в Бирмингам през 1939 година.

Стивън Найт от друга страна бе потвърдил, че вече е получил предложение да пренесе „Остри козирки“ на кино екран. Може би точно това има предвид той, заявявайки, че историята ще продължи в различна форма.

Изпълнителният продуцент на BBC Томи Бълфин от своя страна заяви, че е развълнуван от факта, че снимките на шести сезон отново стартираха. Той обеща, че финалният сезон на „Остри козирки“ ще предложи „забележителен и удачен финал, който ще задоволи феновете“.

„Остри козирки“ стартира излъчването си в ефира на BBC Two, а популярността на шоуто се увеличи значително след добавянето му в каталога на най-популярната стрийминг платформа Netflix. В главната роля е добре познатият актьор Килиън Мърфи, а историята проследява живота на гангстерите от фамилия Шелби в английския град Бирмингам след края на Първата световна война. Участват още Пол Андерсън, Хелън МакКрори, Джо Коул, Софи Ръндъл, Хари Киртън и други.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY