Soundtrack.bg

Falling е драматичен режисьорски дебют за Виго Мортенсен (ВИДЕО)

Трикратно номинираният за „Оскар“ Виго Мортенсен е готов да ни предложи своя дебют като режисьор. Филмът носи името Falling, а в случая звездата от „Властелинът на пръстените“ определено се е раздал. Мортенсен е не само режисьор на филма, но също така играе в главната роля, написал е сценария и дори е автор на музиката към него. Не е зле, нали?

Благодарение на компанията Quiver, вече можем да се насладим и на първи трейлър на продукцията. Очаква се филмът да бъде достъпен за гледане в началото на следващия месец.

За какво обаче се разказва в Falling?

В своя режисьорски дебют Виго Мортенсен ни предлага една въздействаща семейна история. Той влиза в ролята на Джон – омъжен мъж с хомосексуална ориентация, който е принуден да се завърне към фермерския живот в провинцията, за да полага грижи за своя баща, болен от силна деменция. Както можете да предположите, това ще предложи един напрегнат и въздействащ наратив, изпълнен със сложността на семейните отношения.

Освен Мортенсен, участие във филма взимат още имена като Ланс Хенриксен, Лаура Лини, Бракен Бърнс, Сверир Гуднасон, Хана Грос, Тери Чен и други.

Ето и трейлъра:

По време на представянето на филма на фестивала „Сънданс“, Виго Мортенсен споделя, че от много време е искал да се пробва и като режисьор. „От много време насам исках да режисирам. Имам няколко сценария, но това бе първият, който успях да превърна във филм. Това бе правилното време за мен. Успях да открия точната група от хора. Имам късмет, че успях да завърша този проект“.

Американец от датски произход, Виго Мортенсен е силно уважаван актьор в средите на Холивуд. Той има три номинации за „Оскар“ заради актьорската си игра във филмите Eastern Promises, Captain Fantastic и Green Book. Добива огромна популярност с ролята си на „Арагорн“ в епичната фентъзи трилогия „Властелинът на пръстените“ на режисьора Питър Джаксън.