Soundtrack.bg

Дженифър Грей за снимките на „Мръсни танци 2“: нищо не може да замени Патрик Суейзи

Още през лятото на 2020 година стана ясно, че „Мръсни танци“ се завръща с продължение. Освен, че ще участва във филма актрисата Дженифър Грей, чиято героиня преди 33 години попадна в обятията на Патрик Суейзи, ще е и продуцент на романтичната драма.

Детайлите около „Мръсни танци 2“ продължават да се пазят в тайна, но 60-годишната Грей открехна завесата за нетърпеливите почитатели на класическата любовна драма. Актрисата признава, че в новия филм няма да бъде пресъздадена химията между нея и Суейзи. Актьорът издъхна през 2009 година след битката с рака.

Дженифър Грей откровено споделя, че няма нищо, което би заменило някой, който си е отишъл завинаги. В интервюто си за „People” тя признава, че магията не може да бъде повторена и „просто трябва да се захванем с нещо различно“. Това напълно важи за самата Дженифър Грей, която освен на киното, се е отдала и на партньорството си с Nestle и иновативната програма за здравословно хранене, което е насочено към стимулиране на регенериращия процес на клетките по естествен начин.

Грей не крие, че успеха на “Мръсни танци“ от 1987 година се дължи на неподправеността и простотата на историята. „Филмът разказваше за невинността и начина, по който тя се изгубва и как хората са разтърсени по време на израстването си“, описва тя романса, илюстриращ любовта на младото момиче Франсис „Бейби“ Хаусман, влюбено в интруктура си по танци. Филмът спечели Оскар и Златен глобус заради песента „I’ve had the time of my life”.

„Мръсни танци 2“ ще бъде режисиран от Джонатан Ливайн, а изпълнителният директор на „Lionsgate Entertainment Corp“ Джон Фелтхаймър обещава, че продължението ще е романтично-носталгична история, която почитателите отдавна чакаха да видят на големия екран.