Soundtrack.bg

Време е да кажем „сбогом“ на Борат, потвърди Саша Барон Коен

Вероятно никога повече няма да видим в действие Борат – един от култовите персонажи на актьора Саша Барон Коен. Самият той потвърди това в интервю за Variety.

Барон Коен призна, че е взел решение да възроди пародийния образ на казахстанския журналист Борат Сагдиев единствено заради президента Доналд Тръмп, който обаче загуби изборите от Джо Байдън и се прости с шансовете си за втори мандат в Белия дом. С това Барон Коен вярва, че вече няма смисъл да видим неговия герой и в евентуален трети филм.

Продължението на „Борат“ излезе през миналата година в каталога на стрийминг услугата Amazon Prime, предизвиквайки вълна от реакции. С този филм изгря и звездата на българската актриса Мария Бакалова, която влезе в ролята на тийн дъщерята на казахстанския журналист.

„Реших да възродя Борат заради Доналд Тръмп“, призна Барон Коен, добавяйки: „Зад този филм имаше определена цел. Сега обаче не виждам същата цел, за да го направя отново. Така че да – той вече е заключен в килера.“

В същото интервю Саша Барон Коен призна, че понякога размишлява върху собственото си ментално състояние, имайки предвид в колко трудни ситуации се е поставил съвсем доброволно в новия филм. „Имаше моменти, докато правих този филм, в които се зачудих – защо по дяволите правя това?“

„Казвах си – всичко това е далеч от логиката. Почваш да си мислиш – дали не си луд? Има ли нещо, дълбоко в мен, което е сбъркано?“

Самата Мария Бакалова пък призна в друго интервю, че за нея е било „дълг“ да заснеме скандалната сцена с бившия кмет на Ню Йорк Руди Джулиани, който понастоящем изпълнява ролята на адвокат на Доналд Тръмп. С него Бакалова се представи за журналист, а впоследствие двамата отидоха в хотелска, където пък след това нахлу Борат.

„Знаех кой е Джулиани“, разказа Бакалова, добавяйки: „Бях уплашена, защото Руди е адвокат и е адвокат на президента. Аз не съм американка и не разбирам от американската политика. Но знаех, че като актриса това е мой дълг да заснема сцената и да спася филма. Също така знаех, че не съм сама в стаята, защото Саша се криеше там. Знаех, че ако се случи нещо, то мога да изляза оттам невредима“.