Soundtrack.bg

Подновиха „Тъмните му материи“ за трети и финален сезон

Феновете на фентъзи сагата „Тъмните му материи“ от каталога на HBO ще имат възможността да се насладят на трети и финален сезон на шоуто, потвърдиха от BBC и HBO – двете компании, реализирали проекта.

„Тъмните му материи“ е фентъзи сериал, базиран върху едноименната литературна поредица на британския писател Филип Пулман. И до днес книгите на Пулман са считани за едни от най-важните в историята на фентъзи жанра във Великобритания.

Deadline съобщава, че снимките на сезон 3 на „Тъмните му материи“ ще стартират в уелската столица Кардиф през следващата година. Първите два сезона на шоуто вече са налични в каталога на HBO, като всеки с достъп до стрийминг услугите на компанията може да им се наслади.

Един от създателите на сериала Джейн Трантър сподели: „Тъмните му материи“ се превърна в световно ТВ събитие и върхът на моята кариера. Креативният екип на Bad Wolf в Кардиф направи дори невъзможното, за да вдъхне живот на книгите на Филип Пулман“.

„Виждайки начина, по който феновете аплодираха и одобриха нашата работа и отдаденост, определено сега чувстваме, че усилията са си стрували. Разбира се, нищо от това нямаше да бъде възможно без отдадеността от страна на BBC и HBO. Развълнуван съм, но и горд, че ще създадем и третата част от трилогията на Филип Пулман с тяхната подкрепа и окуражаване.“

Редакторът от BBC Бен Ървинг от своя страна добави: „Беше истинско удоволствие да видим как „Тъмните му материи“ събра британската ТВ аудитория от всички възрасти. По-старите фенове на Филип Пулман, но и новите такива, бяха запленени от приключенията на Лира и Уил в различните светове. Щастливи сме, че те ще продължават своя път и в трети сезон на тази красиво реализирана драма“.

Участие в „Тъмните му материи“ взимат актьори като Дафне Кийн, Джеймс Макавой, Лин-Мануел Миранда, Амир Уилсън, Кит Конър, Рут Уилсън и други. Очаква се третият сезон на шоуто да бъде реализиран в осем епизода.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY