Soundtrack.bg

Ози Озбърн: Направо съм чао, ако пипна коронавирус

Метъл легендата Ози Озбърн е на мнение, че най-вероятно няма да оцелее, ако се зарази с коронавирус. Основната причина за това е фактът, че вокалът на култовите Black Sabbath има сериозни респираторни проблеми, а и е в доста напреднала възраст като цяло.

В последните няколко години Принца на мрака имаше някои сериозни здравословни проблеми, включително и остра пневмония, която го постави на ръба. От години насам Ози е болен и от Паркинсон, а освен това той преживя и много тежко падане в дома си.

Говорейки пред GQ, Ози припомни, че страда от белодобрен емфизем, което го поставя в критично рискова група при евентуален допир с COVID-19.

„Страдам от емфизем, поради което най-вероятно ще съм прецакан, ако пипна този вирус“, разкри Ози.

Попитан как е като цяло в здравословен аспект в момента, музикантът отвърна: „Операцията, която преживях, направо ме нокаутира. Сигурно помните, че през 2003 година си счупих врата при инцидент с АТВ. Когато се възстанових, това започна да притиска гръбначния ми стълб, при което с мен започнаха да се случват всякакви странни неща. Например, докато съм на сцена, случвало се е да получавам внезапен шоков удар в едната страна на тялото ми“.

„Така една нощ, преди 18 месеца, се запътих в тъмното към банята, а в един момент просто се озовах на земята. Викнах жена ми – „Шарън, на пода съм“, а тя ми отвърна – „Ами, стани тогава!“ Аз обаче не можех да го направя.“

Озбърн призна, че с възрастта болежките при него стават все повече. „Веднъж щом преминеш 70, всичко сякаш започва да те връхлита. А аз доста време преди това успявах да се измъкна „сух“ и да ми се размине“.

Ози призна, че се страхува от коронавируса, поради което всячески опитва да се предпази. „Ако се случи да изляза навън, винаги нося маска. Тези маски обаче изобщо не ми харесват, поради което гледам да си стоя вкъщи през повечето време“.