Soundtrack.bg

Новият албум на Limp Bizkit – има ли развитие?

За съжаление, вероятно ще трябва да почакаме още, преди да можем да чуем нещо ново от ню метъл титаните Limp Bizkit. Това потвърди китаристът на бандата Уес Борланд, който бе гост в подкаста Let There Be Talk.

Всичко започна преди две години, когато самият Уес Борланд сподели пред феновете нови китарни рифове, за които се считаше, че са част от евентуален нов албум на Bizkit. За последно американците издадоха през 2011 година, когато на пазара се появи албумът Gold Cobra. От думите на Борланд обаче става ясно, че в момента членовете на групата явно имат съвсем различни приоритети.

Говорейки във въпросния подкаст, Уес Борланд обясни: „Какво правя в момента? Всяка година имаме по няколко концерта с Limp Bizkit, а освен това от дълго време работим по нов запис. Намираме се обаче в ситуация, в която не мисля, че този запис ще бъде завършен в скоро време. Може би ще го направим, но не съм сигурен за това. Има няколко песни, които са готови от няколко години насам, като лека-полека се добавят и нови неща към тях. В момента обаче всички сме заети да правим различни неща. Поради това е трудно да има нов запис от Limp Bizkit“.

Култовият китарист добави: „Вече дори не живеем в един и същи град, поради което не съм сигурен какво ще се случи в бъдеще. Странно е обаче, че в момента сме в ситуация, в която така или иначе никой не иска да слуша нов материал. Хората идват на концертите ни поради носталгия и искат главно да слушат старите ни песни. Поради това, какъв е смисълът да записваме нова музика? Така или иначе, всички се интересуваме от различни проекти в настоящия момент.“

Limp Bizkit имат издадени пет студийни албума до този момент, първият от които се появи на пазара през далечната 1997 година. Бандата е смятана за една от най-влиятелните ню метъл групи в историята на музиката.