Soundtrack.bg

Ще има нов филм от вселената на „Хищникът“

Още един филм ще бъде добавен към вселената на „Хищникът“ – един от най-добрите екшън франчайзи в историята. Или поне що се отнася до първите два филма, тъй като последвалите са, меко казано, не на същото ниво. Но това е друга тема на разговор, разбира се.

Днес разбираме, че следващият филм от „Хищникът“ вече има и назначен режисьор. Това е Дан Трахтенберг, който познаваме от работата му проекта 10 Cloverfield Lane. Също така в своята кариера досега Трахтенберг е режисирал и епизоди от поредици като Black Mirror и The Boys.

Същевременно The Hollywood Reporter съобщава, че в ролята на сценарист вече е ангажиран Патрик Айсън. Досега той е работил по проекти като Jack Ryan, Kingdom и Wayward Pines. На този етап няма подробностни относно сюжета на лентата, но вероятно тепърва ще научим повече в тази посока.

Имаме ли нужда от нов филм от света на „Хищникът“?

Самият Дан Трахтенберг потвърди новината за новия си ангажимент в социалната мрежа Twitter. Там той написа: „Това трябваше да е изненада. Работя по този проект вече почти четири години.“

Първият филм от света на „Хищникът“ излиза през 1987 година и светкавично се превръща в класика за всички времена. В главната роля е легендарният Арнолд Шварценегер, който прави една от най-впечатляващите роли в кариерата си. През 1990 година излиза и продължението на „Хищникът“, а в главната роля вече е звездата от „Смъртоносно оръжие“ Дани Глоувър. В следващите години излизат още няколко филма, последният от които – през 2018, но със сериозно спорен успех.

По-рано през годината култовият Ридли Скот от своя страна обяви, че подготвя и нов филм от вселената на „Пришълецът“. Той отново ще бъде предистория на оригиналната поредица, създадена именно от Скот. Казано по друг начин, феновете на тези две плашещи създания от Космоса ще има какво да гледат в следващите години. А дали ще си заслужава – е, това не можем да ви обещаем.