Soundtrack.bg

Сериалът по The Last of Us пристига през 2021 година

The Last of Us на студиото Naughty Dog е един от големите феномени в историята на гейминга, като първата игра и до днес е смятана за една от най-добрите на всички времена. А втората? Е, тя излезе съвсем наскоро. Със сигурност трябва да мине малко повече време, за да видим дали ще издържи теста на времето.

The Last of Us пожъна толкова колосален успех в световен мащаб, че нямаше как тази мания по играта да не прерасне в нещо повече. Или иначе казано – в мини сериал, който ще бъде изцяло продуциран от мастодонта в шоубизнеса HBO.

Това, което ни кара да сме истински нетърпеливи, са хората, които ще стоят зад бъдещия сериал. В ролята на сценарист ще влезе Крейг Мейзин, който е човекът, доставил ни едно от големите събития в света на сериалите за последните години – „Чернобил“. Нийл Дръкман от Naughty Dog и работилата по „Игра на тронове“ Каролин Страус ще влязат в ролята на продуценти на проекта. Освен HBO, сред компаниите, които ще реализират проекта, са PlayStation Productions, Word Games и Sony Pictures TV.

А за какво ще се разказва в сериала по The Last of Us?

Шоуто ще се фокусира върху събитието от първата игра, когато Ели е все още момиче, а Джоуъл трябва да я преведе през страната до базата на „Светулките“. Това обаче е изключително опасна задача, защото говорим за суров постапокалиптичен свят, в който повечето хора са или мъртви, или превърнали се в зомби-подобни същества. А тези, които са оцелели, в някои случаи са по-опасни и жестоки дори от чудовищата.

Едно от най-специалните неща в играта е невероятната връзка тип баща – дъщеря, която Джоуъл и Ели успяват да заформят помежду си. Това води и до шокираща развръзка в края на играта, която, разбира се, в момента няма да издаваме на онези, които не са имали възможността да я изиграят. Но едно е сигурно – ако сериалът е поне наполовина добър, колкото първата The Last of Us, то ни очаква страхотно приключение.