Soundtrack.bg
Черната пантера

Снимките на „Черната пантера“ 2 стартират през юли

Снимките на продължението на „Черната пантера“ на Marvel ще стартират през месец юли следващата година. По оригинални планове продукцията трябваше да започне през март, но неочакваната смърт на Чадуик Боузман през лятото отложи процеса с няколко месеца.

Престижното издание The Hollywood Reporter съобщава, че Walt Disney и Marvel вече са посочили юли 2021 година като дата за начало на снимачния процес. Очаква се продукцията да стартира в Атланта, като снимките следва да бъдат проведени в рамките на около шест месеца.

Новините около „Черната пантера“ 2 все още са оскъдни. На този етап знаем, че звездата от хитовия сериал „Наркос“ Тенох Хуерта ще се присъедини към актьорския състав на филма, а добре познати имена като Летиша Райт, Лупита Нионго, Уинстън Дюк и Анджела Басет също ще повторят ролите си от първата лента.

Най-важното, което имаме като информация, и което бе потвърдено от Marvel, е че студиото по никакъв начин няма да се опитва да качи покойния Чадуик Боузман на екран. В това число липсват всякакви планове за негово участие във филма посредством модерните дигитални технологии. В първия филм от 2018 година Боузман изигра ролята на Т’Чала, а впоследствие „Черната пантера“ дори бе номиниран за „Оскар“ в категорията за най-добър филм.

Изпълнителният вицепрезидент на Marvel Виктория Алонсо заяви пред медиите: „Има само един Чадуик, но той вече не е сред нас. За съжаление, нашият крал почина в реалния живот. Ще помислим как да се върнем към историята от „Черната пантера“ и какво можем да направим, за да му отдадем чест. Това, което се случи, бе неочаквано, болезнено и ужасно“.

„Черната пантера“ е един от най-успешните филми в кино вселената на Marvel. Той бе режисиран от Райън Куглър и се различава с това, че повечето главни персонажи в него са чернокожи. Лентата бе номинирана за „Оскар“ и спечели повече от един милиард и 300 милиона долара в боксофиса.