Soundtrack.bg

Variety постави Мария Бакалова в списък от 10 перспективни актьори

Младата българска актриса Мария Бакалова изживява мечтата си с пълна сила. Талантливата бургазлийка е на път да изгрее на небосклона на Холивуд, а основната причина за това е участието ѝ в продължението на култовия „Борат“ на комика Саша Барън Коен. Във филма, който е наличен в платформата Amazon Prime, Мария играе дъщеря на казахстанския журналист Борат, а участието ѝ в лентата започна да ѝ проправя път в Холивуд.

Тези дни Мария Бакалова получи поредно голямо признание. Българката попадна в статия на престижното издание Variety, което посочва „десет актьори, за които трябва да внимаваме през 2020 година“. Това е традиционна рубрика на Variety, която продължава от 1998 година до днес. Част от рубриката са били 35 номинирани и носители на „Оскар“, сред които имена като Махершала Али, Тимъти Шаламе, Виола Дейвис, Октавия Спенсър, Бри Ларсън, Лупита Нионго и други. Както разбирате, за Мария Бакалова това е наистина голямо постижение да попадне в списъка на изданието за 2020 година. Самото списание определя тази своя рубрика като „златен стандарт“, що се отнася до забелязването на таланти във филмовата индустрия.

За Мария Бакалова Variety използва определението „изгряваща звезда“, като силно се надяваме, че за нея това е само началото. Към всички десет актьори в списъка за 2020 година Variety ще обърне специално внимание през декември, като всички те ще бъдат поканени и да говорят на специален панел на 17 декември.

Мария Бакалова в кадър от продължението на „Борат“

Освен Мария Бакалова, в списъка от 10 изгряващи звезди на Variety попадат още Тифани Буун, Роузи МакИуън, Доминик Фишбек, Олдис Ходж, Джейми Лоусън, Джонатан Мейджърс, Пол Мескал, Том Пелфрей и Хелена Зенгел.

Според енциклопедията IMBd, Мария Бакалова вече има няколко уредени ангажимент за в бъдеще. Това са два мини-сериала и филмът Women Do Cry на режисьорите Весела Казакова и Мина Милева.

А вие гледахте ли вече „Борат“ 2? Какво мислите за представянето на Мария Бакалова в продукцията?