Soundtrack.bg

Джордж Лукас бил предупреден, че малкият Анакин ще „унищожи поредицата“

Легендарният създател на „Междузвездни войни“ Джордж Лукас сподели интересни факти в новата книга The Star Wars Archive: 1999 – 2005. В нея режисьорът пише, че в миналото той е бил предупреден, че създаването на образа на малкия Анакин Скайуокър може да „унищожи цялата поредицата“.

Малкият Анакин бе основната атракция в Епизод I „Невидима заплаха“, когато целият свят тръпнеше да види бъдещия ситски лорд Дарт Вейдър. Може да се каже, че и до днес много фенове на поредицата нямат особено високо мнение спряо Епизод I, но определено 10-годишният Анакин бе основната атракция в продукцията.

В новата книга Лукас казва, че когато представил идеята за малкия Анакин Скайуокър, представители на филмовото студио му казали: „Ще унищожиш поредицата, ще унищожиш всичко!“ Те добавили, че това вероятно ще бъде „филм, който никой няма да иска да гледа“ и че той просто ще разкаже същата история от по-старите епизоди на „Междузвездни войни“.

Междувременно стана ясно, че плановете на Джордж Лукас за третата трилогия – епизоди 7, 8 и 9, са включвали ситския лорд Дарт Моул като основен злодей на филмите. Моул, който бе представен на публиката именно по време на Епизод I „Невидима заплаха“, е трябвало да се появи с механични крака и да бъде основният антагонист.

Разбира се, Джордж Лукас вече нямаше никакъв креативен контрол относно третата трилогия, тъй като той вече бе продал поредицата на „Уолт Дисни“. Вместо това, основният злодей в третата трилогия отново бе добре познатият Дарт Сидиъс, който се завърна след събитията в Епизод VI „Завръщането на джедаите“. По-голяма част от феновете на „Междузвездни войни“ обаче се обединиха около мнението, че трилогията на „Дисни“ е абсолютен провал, а поредицата просто не е същата, откакто Джордж Лукас продаде правата на могъщата корпорация. Все пак, ако сте зажаднели за нещо качествено с марката Star Wars, ние ви препоръчваме да гледате сериала „Мандалорецът“. Наскоро стартира неговият втори сезон и определено там нивото е по-високо.