Soundtrack.bg

Селена Гомес влиза в ролята на световна гей икона

Певицата и актриса Селена Гомес се сдоби с изключително атрактивна следваща роля в киното. Американката ще изиграе на голям екран катерачката от Перу Силвия Васкес-Лавадо, която е първият алпинист, изкачил Седемте върха, открито признал хомосексуалната си ориентация.

The Hollywood Reporter съобщава, че Гомес вече е подписала за главната роля в In the Shadow of the Mountain, който ще бъде базиран върху предстоящите мемоари на Васкес-Лавадо. Перуанката е първата жена от своята страна, която успява да изкачи най-високия връх на планетата Еверест. Тя е и първата жена, разкрила хомосексуалната си ориентация, която успява да изпълни предизвикателството Седем върха – да бъдат изкачени най-високите върхове на всеки един от континентите.

Силвия Васкес-Лавадо
Силвия Васкес-Лавадо

На този етап е ясно, че сценарист и режисьор на филма ще бъде Елджин Джеймс (Mayans MC), докато продуценти на проекта са Скот Бъдник (Just Mercy) и носителят на „Оскар“ Дона Гилиоти (Shakespeare in Love).

Историята на катерачката Силвия Васкес-Лавадо определено е интересна. Тя е смела жена, която успява да открие себе си в изкачването на планински върхове, след като по време на детството си става жертва на сексуални посегателства. Тя приема тази кауза присърце и дори организира изкачване на Еверест за други  хора, също жертви на подобен тип престъпления.

Продуцентката Дона Гилиоти казва: „Силвия Васкес-Лавадо е истинска природна стихия. Скот и аз сме истински развълнувани, че ще можем да работим с Елджин и Селена, за да разкажем тази история за издръжливост, кураж, приключение и хуманност“.

Другият продуцент Скот Бъдник добавя: „Нямаме търпение да представим на голям екран невероятната и вдъхновяваща история на Силвия“.

Освен че ще изиграе Васкес-Лавадо на кино екран, Селена Гомес е и един от продуцентите на In the Shadow of the Mountain. За младата актриса не е нещо ново да влиза в ролята на продуцент. Тя е един от хората, стоящи зад супер успешния сериал на Netflix „13 причини защо“.