Soundtrack.bg

Брайън Мей е шокиран, че Тръмп е получил 70 милиона гласа

Китаристът на легендарните Queen Брайън Мей призна, че му е трудно да повярва, че Доналд Тръмп е получил повече от 70 милиона гласа на последните избори за президент в САЩ.

Кандидатът на републиканците загуби битката с Джо Байдън, но се представи далеч по-добре, отколкото недоброжелателите му очакваха. Някои от тях прогнозираха, че Тръмп ще бъде разгромен от Байдън, но въпреки това той получи над 70 милиона гласа от американските граждани. И за да сме по-конкретни – над 73 милиона.

Брайън Мей посочи, че повечето хора във Великобритания не са очаквали Доналд Тръмп да се представи толкова добре на изборите, особено имайки предвид, че в последните четири години той си изгради откровено противоречив образ като титуляр в Белия дом.

„За нас във Великобритания, почти за всички, това бе истински шок“, заяви Брайън Мей. Той добави: „Бяхме шокирани, че Америка може да погледне към всичко онова, което Тръмп направи през последните четири години, и всъщност да иска още от това. За нас е почти невъзможно да разберем това“.

Китаристът на Queen добави: „Имайки предвид начина, по който Тръмп бе представен от медиите, той е човек, който постоянно лъжеше, тормозеше и мамеше, а същевременно с това се правеше на резил. Но въпреки това, 70 милиона души си казаха – „Окей, той е добър човек“.

Самият Доналд Тръмп продължава да оспорва резултатите от изборите. Републиканците са на мнение, че Джо Байдън си е послужил с измами, за да грабне победата, включително и разчитайки на гласовете на хора, които вече не са сред живите. Щабът на Тръмп вече заведе съдебен иск, свързан с преминалите избори, въпреки че надали това ще спре Джо Байдън по пътя към Овалния кабинет. Голяма част от знаменитостите от поп културата от своя страна не крият, че са истински доволни от поражението на Доналд Тръмп на изборите. Не е тайна, че той е недолюбван от голяма част от Холивуд и музикалния бизнес.