Soundtrack.bg

Рапърът Nelly влиза в ролята на легендата Чък Бери

Хип-хоп звездата Nelly се насочва към големия екран, където той ще се превъплъти в образа на легендарния рок и блус музикант Чък Бери. Това ще се случи съвсем скоро във филм, който ще трябва да разкаже историята на друг иконичен музикант от миналото – Бъди Холи.

За Nelly това не е първо участие във филмов проект, но в последните години той се занимаваше главно с риалити телевизия. Изпълнителят на „Country Grammar“ участва и в американското издание на шоуто Dancing with the Stars, където показа, че определено знае как да танцува добре. Последната му роля във филм бе от 2014 година, когато се снима в лентата Reach Me. Може би най-известната му роля остава участието му във филма на Адам Сандлър The Longest Yard.

Чък Бери е един от големите музиканти на миналия век. Той е често наричан „бащата на рокенрола“. Според информация на изданието The Hollywood Reporter, предстоящият филм ще се казва Clear Lake. Това е името на местността, в която на 3 февруари 1959 година се разбива самолетът на Бъди Холи. Тогава американският изпълнител е на само 22 години.

Режисьор на Clear Lake ще бъде Брус Берсфорд (Driving Miss Daisy), а в ролята на Бъди Холи ще видим Руайри О’Конър. Колин Хенкс ще влезе в ролята на мениджъра на Холи – Норман Пети, а актрисата от Orange Is the New Black Даян Гереро ще има задачата да изиграе съпругата на Бъди Холи – Мария.

Чарлс „Чък“ Бери почина преди само три години в родния си щат Мисури. В деня на смъртта си той бе на 90 години. Бери е един от първите музиканти, които са приети в новосформираната Зала на славата на рокендрола през 1986 година. Тогава за него казват, че той е положил основите на съвременното рокендрол звучене. Престижното издание The Rolling Stone го поставя на пето място в класацията си за стоте най-велики музиканти на всички времена.