Soundtrack.bg
Deftones

Китарист на Deftones вярва, че Земята е плоска

Китаристът на Deftones Стивън Карпентър предизвика сериозен отзвук с някои от вижданията си за света. Музикантът участва в подкаста с конспиративна насоченост Tin Foil Hat with Sam Tripoli, където сподели някои от личните си вярвания. Сред тях – че Земята е плоска и че ваксините са безполезни.

Говорейки за това, че Земята няма как да е кръгла, Карпентър заяви: „Относно моята перспектива, че Земята е плоска, нека го кажа така – зная, че не живеем върху въртяща се, летяща космическа топка. Ако вие мислите така, значи сте част от култ“. Карпентър смята, че истинската форма на Земята „тепърва ще бъде открита“.

Той продължи: „Сега, какво е всъщност всичко това и до каква дълбочина стига, това все още предстои да бъде открито и хората работят по тези неща“.

Разбира се, нямаше как китаристът на Deftones да не обсъди и най-актуалния проблем в света в този момент, а именно – пандемията от коронавирус.

Относно COVID-19, той сподели мнение: „Няма как да се заразите с вирус от друг човек. Човек развива вирусите, защото има някакъв тип отрова или токсин вътре в себе си. Това са твоите отровени или токсинни клетки, които секретират вируса, за да ги изчистят от тялото ти“.

Стивън Карпентър има и интересно мнение относно ваксините. Той смята, че в историята на света няма нито един доказан случай, в който ваксините са имали някакъв успех.

„Няма нито една ваксина, която да е проработила“.

Когато водещият на подкаста го пита за успехите, които ваксинацията е постигнала срещу болестти като полиомиелит, което отдавна е доказано като голям успех, Карпентър отговаря: „Полио никога не е било изкоренявано“.

Според музиканта от Deftones, хората, които носят маски по време на COVID-19 пандемията, са „мухльовци“, които „са били изиграни“, за да го направят.

През тази година американците от Deftones изадоха своя девети албум, носещ името Ohms. Записът се появи през септември и съдържа 10 парчета.