Soundtrack.bg

Равносметката за Джони Деп: 10 млн. долара за една заснета сцена

Холивудската звезда Джони Деп бе уволнен по унизителен начин от франчайза „Фантастични животни“, но американският актьор със сигурност ще се утеши добре с впечатляваща неустойка. Съобщава се, че Деп ще прибере сумата от 10 милиона долара от компанията Warner Bros., въпреки факта, че на този етап е успял да заснеме само една сцена от третия филм от поредицата, базирана върху света на „Хари Потър“.

Както е известно, звездата от „Карибски пирати“ бе „помолен“ да напусне проекта, а основна причина за това отново са съдебните му битки с бившата му съпруга Амбър Хърд. Двамата се съдят един-друг за упражнено домашно насилие. Тези дни обаче Джони Деп загуби дело срещу британския таблоид „Сън“, опитвайки се да го осъди заради квалификации, които вестникът е използвал по негов адрес. Съдът обаче реши, че няма основание за това. Скоро след това Warner Bros. просто решиха да уволнят именития актьор от продукцията. Във „Фантастични животни“ Деп играеше ролята на главния антагонист в поредицата – магьосникът Гриндевалд. Деп се появи за кратко в ролята в края на първия филм, а във втория вече имаше активно участие в лентата.

Съвсем нормално, някои медии вече публикуваха статии и анализи, задавайки въпроса дали с кариерата на Джони Деп в Холивуд не е свършено. Както знаем, движението #MeToo въведе нови, далеч по-строги стандарти, що се отнася до отношението към жените в тази индустрия. А загубеното от Джони Деп дело срещу „Сън“ определено не помага на каузата му да докаже, че не е насилник. В лице на #MeToo движението се превърна маститият продуцент Харви Уайнстийн, който най-вероятно ще прекара остатъка от живота си в затвора.

Тези дни ви информирахме, че Деп все пак има и нови проекти. Той ще се снима във филма „Минамата“, където ще влезе в ролята на Юджийн Смит, който е известен фотожурналист, натоварен с критично важна задача на японска територия. Колкото до овакантената роля на Гриндевалд във „Фантастични животни“, тук все още не е ясно какво ще предприемат от Warner Bros. по отношение на този казус.