Soundtrack.bg

Джони Деп ще участва в скандална история с отравяне в „Минамата“ – историческа драма, развиваща се в Япония

Напоследък Джони Деп не се радва на положителната светлина на прожекторите, особено след лъсването на скандалните отношения между него и бившата му съпруга Амбър Хард. Преди година тя го обвини в домашно насилие, а таблоидът „The Sun” нарече Деп „бияч на съпруги“. Докато Деп се опитва да убеди съда, че именно той е жертвата в семейните си отношения, слънцето може би изгрява на хоризонта за звездата от „Карибски пирати“ и ще го видим във завръщането му на екрана като позитивен герой в предстоящата премиера на филма „Минамата“.

Компанията гигант MGM обяви, че Джони Деп ще участва в драмата „Минамата“, която ще тръгне по кината от 5-ти февруари 2021 година. Премиерата на филма, режисиран от Андрю Левитас, се състоя по-рано тази година на Берлинския международен кинофестивал „Берлинаре“.

Драмата е вдъхновена от реални събития, а Джони Деп влиза в ролята на Юджийн Смит, известен фотожурналист, на когото списанието Life възглага важна задача. Смит отпътува за Минамата, крайбрежен град в Япония, където местните жители са жертви на химическо отравяне от близкия завод. Героят на Джони Деп се изправя пред предизвикателството да помогне на хората в битката им срещу несправедливостта и дългогодишното престъпно безхаберие на корпорацията Чисо. В „Минамата“ участват и актьорите Джун Кунимура, Рио Касе, Таданобу Асано и Акико Иуасе.

Режисьорът на филма не крие задоволството си, че зад гърба си има подкрепата на големи компании като MGM, неправителствени организации и институции от целия свят, обединени от каузата да дадат гласност на проблемите на Минамата. “Вдъхновяващата история за надеждата, решимостта и обединението ни напомня, че дори да сме частичка от милионите, ние сме милионите, когато сме заедно”, казва режисьорът Левитас.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY