Soundtrack.bg

Рапръскват в две държави прахта на сър Шон Конъри

Близките на легендарния актьор сър Шон Конъри ще разпръснат прахта му на територията на две различни държави, потвърди вдовицата му Мишелин Рокбрюн.

Шон Конъри почина преди няколко дни на 90-годишна възраст в къщата си на Бахамските острови. В последните си дни той страдаше от силна деменция, а за болестта му Мишелин Рокбрюн бе споделила: „За него вече нямаше живот. Всичко това наистина му се отрази. В самия край той вече дори не можеше да се изразява. Финалното му желание бе да си отиде, без да се вдига много шум. Той поне почина в съня си и бе толкова спокоен. Бях с него по това време и той просто си отиде. Точно както му се искаше“.

Говорейки за прахта на своя починал съпруг, Мишелин Рокбрюн потвърди, че прахта на Шон Конъри ще бъде разпръсната в родната му страна Шотландия и Бахамските острови – неговият последен дом.

„Това, което ще направим, е да върнем Шон в Шотландия – това бе финалноот му желание“, заяви неговата вдовица. Тя добави: „Той искаше прахта му да бъде разпръсната в родната му страна и Бахамите“.

„Когато отново е възможно да се пътува безопасно, това е нашето желание като негово семейство – да се върнем в Шотландия. Имаме желание да организираме мемориална церемония в негова чест, тук в Шотландия – това е надеждата ни. Но не можем да прогнозираме кога ще се случи“.

Междувременно граждани на шотландския град Единбург вече стартираха петиция летището в града да бъде кръстено на сър Шон Конъри. Вече почти 3000 души са се подписали в петицията. Те заявяват: „В Ливърпул има летище „Джон Ленън“, а в Белфаст – летище „Джордж Бест“. Със смъртта на един от най-известните синове на Единбург, бихме желали да имаме и летище „Шон Конъри“.

Последният филм в своята кариера Шон Конъри засне през 2003 година, когато се снима в продукцията „Лигата на необикновените“. Той е първият актьор в ролята на Джеймс Бонд и според мнозина – най-добрият досега, що се отнася до образа на 007.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY