Soundtrack.bg

Най-вероятно няма да има трети сезон на Mindhunter

Един от най-качествените сериали в каталога на Netflix Mindhunter вероятно няма да се завърне с трети сезон. Това разкри един от продуцентите на шоуто Дейвид Финчър, който режисира и някои от епизодите.

През миналата година бе съобщено, че супер успешната психологическа драма, позволяваща ни да „влезем“ в ума на престъпниците, ще продължи с нов сезон, но едва когато Финчър приключи работата си по новия си филм Mank.

През месец януари обаче бе съобщено, че сериалът е „замразен“ за неопределено време, а актьорите в главните роли Джонатан Гроф, Холт МакКалани и Ана Торв вече нямат действащи договори със стрийминг платформата Netflix.

Тези дни култовият Дейвид Финчър даде интервю пред изданието Vulture, разкривайки, че за голямо съжаление трети сезон на Mindhunter най-вероятно няма да има. Причините? Твърде големият бюджет на шоуто и средствата, които са нужни за заснемането му.

Попитан дали сериалът е приключил, Финчър отвърна: „Мисля, че най-вероятно да“.

Той продължи: „Слушайте, това бе един наистина скъп сериал, особено имайки предвид броя на хората, които го гледаха. Имахме разговори, че след завършване на Mank ще видим къде сме и как ще се чувстваме, но не мисля, че ще можем да продължим. Освен ако не успеем да го направим за по-малко пари, сравнено със сезон 2. В определен етап трябва да си реалист относно парите, с които разполагаш и гледанията, които имаш“.

С други думи, Mindhunter може би не е успял да привлече достатъчно голяма аудитория в стрийминг платформата, въпреки безспорната си класа като продукция.

Сега не ни остава нищо друго, освен да очакваме Mank – новият филм на Дейвид Финчър. В основата на неговата история е сценаристът Херман Манкевич, който е автор на сценария на един от най-важните филми в историята на киното – „Гражданинът Кейн“. Част от актьорския състав на Mank са имена като Гари Олдман, който ще влезе в главната роля на продукцията.