Soundtrack.bg

Матю МакКонъхи обяви, че е бил насилстван сексуално

Носителят на „Оскар“ Матю МакКонъхи шокиращо обяви, че е бил сексуално насилстван по време на своите тийнейджърски години. Известният актьор обаче добави, че в никакъв случай не се чувства като жертва в резултат на случилото се.

Звездата от „Интерстелар“ и „Истински детектив“ направи признанията на страниците на своите мемоари, носещи името „Зелени светлини“ (Greenlights). В книгата МакКонъхи разказва житейската си история чрез моменти, които самият той определя като „зелени“, „жълти“ и „червените“. Правейки аналогия със светофарите, те символизират времето, в което то е вървял напред, трябвало е да почака на пауза или просто е спирал.

В книгата си Матю МакКонъхи пише, че преди години той е изгубил девствеността си не по собствено желание. И че е бил „изнуден“, за да го направи. „Бях изнуден да правя секс за първи път, когато бях на 15 години. Тогава бях убеден, че ще отида в Ада, защото съм правил секс преди брака“, добавя той.

Матю МакКонъхи по време на ролята си в „Истински детектив“ на HBO

В „Зелени светлини“ носителят на „Оскар“ добавя, че на 18-годишна възраст е бил сексуално насилен от мъж, след като е бил ударен, докаран до безсъзнание и стоварен в задната част на микробус.

В книгата си обаче МакКонъхи пише, че никога след това не се е чувствал като жертва вследствие на станалото. „Никога не съм се приемал за жертва. Имам достатъчно доказателства, че светът е имал конспирация да ме направи щастлив човек“.

В последните месеци Матю МакКонъхи помага както може и в битката с коронавируса. Той направи масивно дарение от 110 000 маски на болниците в родния си щат Тексас.

Последно Матю МакКонъхи се снима във филма „Джентълмените“ на култовия британски режисьор Гай Ричи. Роденият в Тексас актьор е носител на „Оскар“ в категорията „Най-добра главна мъжка роля“ във филма „Клубът на купувачите от Далас“ от 2013 година. За същия филм той печели и награда „Златен глобус“.