Soundtrack.bg

Брадли Купър: Церемониите за награди са напълно безмислени

Холивудският актьор и режисьор Брадли Купър призна, че намира церемониите за връчване на награди в Холивуд за „напълно безмислени“.

В своята кариера Купър е бил номиниран осем пъти за „Оскар“ и шест пъти за „Златен глобус“, но никога не е печелил нито един от двата приза.

В едно от последните си интервюта Купър напомни, че създаването на кино е отборна работа, въпреки че наградите често отличават индивидуалните усилия.

„Забавно е, защото когато дойде времето за награди, лесно правим всичко да се отнася за индивидуалностите“, сподели актьорът, добавяйки: „Но когато си на снимачната площадка, имаш цял списък от хора, на които трябва да се обадиш. Въпреки че имаш индивидуалности в лидерски план, това е отборна игра. От техниците до оператора – филмът няма как да се случи без тях. Всички са звездите в този филм“.

Брадли Купър вече е бил и от двете страни на камерата. С „Роди се звезда“ той направи своя режисьорски дебют, участвайки и в една от двете главни роли на филма, заедно с номинираната за „Оскар“ за представянето си Лейди Гага.

Купър продължи: „Поради някаква причина, ние избираме да отличаваме определени хора в едно определено време от годината. В такъв момент е лесно да си помислиш – „Всичко това е заради мен, аз съм единственият от целия снимачен екип, всичко това е само за мен.“

„Но това не е причината, поради която жертваш всичко, за да създаваш изкуство. Заради която прекарваш толкова много време. Сезонът на наградите е много интересен, но и същевременно напълно безмислен“, добави той.

Вторият филм на Брадли Купър ще излезе през 2021 година и ще носи името „Бърнстейн“. Той ще бъде вдъхновен от живота и кариерата на американския пианист, диригент и композитор Ленърд Бърнстейн. Купър отново ще работи по позната схема, като освен, че ще режисира, той ще бъде и в една от ролите в продукцията.