Soundtrack.bg
сблъсък

Вълнуващ първи тийзър на „Сблъсък“ по Стивън Кинг (ВИДЕО)

„Сблъсък“ е един от класическите романи в каталога на великия Стивън Кинг. Книгата изглежда изключително подходяща за четене в конкретния момент, тъй като развива сюжет, в който пандемия от смъртоносен вирус е заличила почти цялото население на Земята. Авторът ни пренася в постапокалиптична Америка, където битката между доброто и злото е по-решаваща откогато и да е било. Една част от оцелелите избират да следват 108-годишната пророчица Майка Абигейл, докато други решават да последват въплъщението на вечното зло Рандал Флаг.

За радост на всички фенове на Стивън Кинг, съвсем скоро „Сблъсък“ ще дебютира в ефира на CBS под формата на нов минисериал. Носителката на „Оскар“ Упи Голдбърг ще бъде в ролята на Майка Абигейл, докато Александър Скарсгард ще бъде антагонистът Рандал Флаг.

Вече можем да видим вълнуващ първи 30-секунден тийзър на „Сблъсък“, който със сигурност вече сме си набелязали за гледане:

Новият сериал ще бъде в рамките на девет серии. Любопитното е, че самият Стивън Кинг е написал последния епизод на шоуто, действието в който ще се развива след края на романа.

„Последният епизод е написан от Стивън Кинг, тъй че можем да кажем, че разполагаме с час оригинален материал от самия него. Имаше история, която той винаги е искал да разкаже“, цитиран е създателят на сериала Джош Буун.

Макар и само 30-секунден, тийзърът на „Сблъсък“ ни зарежда с оптимизъм, че ни очаква добра продукция. Обнадеждаващо е, че и самият Стивън Кинг се е включил в създаването на сериала, написвайки последния епизод. Остава само да почакаме и да видим дали наистина ще си заслужава.