Soundtrack.bg

Създателите на „Западен свят“ правят нов сериал за HBO

„Западен свят“ е един от най-успешните и скъпи сериали на HBO за последните години. Шоуто, създадено от дуото Джонатан Нолан и Лиса Джой, е адаптация на sci-fi романа със същото име на американския писател Майкъл Крайтън. Неговата история служи за основата на историята, която вече се намира в своя трети сезон в каталога на HBO.

Сега Нолан и Джой ще създадат и нов сериал, специално за HBO, представляващ адаптация на друг роман на Майкъл Крайтън – „Сфера“, съобщава Deadline.

„Сфера“ е роман на Майкъл Крайтън, публикуван през 1987 година. Сюжетът се фокусира върху екип от учени, събран от правителството, за да изследва загадъчен обект от неясен произход на дъното на Тихия оекан. През 1998 година „Сфера“ е адаптиран в холивудска продукция с участието на актьори като Дъстин Хофман, Шарън Стоун и Самюел Л. Джаксън.

Deadline съобщава, че Джонатан Нолан и Лиса Джой вече са стартирали работа по новия си проект. Тяхната компания Kilter Films участва в разработване на продукцията, заедно с Warner Bros. Television и компанията Team Downey, управлявана от актьора Робърт Дауни-джуниър и съпругата му Сюзън Дауни.

Сценарият на новия сериал ще бъде написан от Дениз Те, която ще бъде и в ролята на изпълнителен продуцент. Тя ще бъде и човекът, който ще управлява процеса по създаване на „Сфера“. Наскоро тя бе сред сценаристите на сезон 3 на „Западен свят“, като е работила още по проекти като Person of Interest, Gotham, Medium, Cold Case и Terminator: The Sarah Connor Chronicles.

Майкъл Крайтън остава обект на вдъхновение на редица филммейкъри, благодарение на страхотните си sci-fi романи. Крайтън почина на 66-годишна възраст през 2008 година, оставяки зад себе си някои страхотни книги. През тази година, например, неговият роман „Щамът Андромеда“ отново доби страхотна популярност заради пандемията от коронавирус.