Soundtrack.bg

Стартира анимационен сериал от вселената на „Досиетата Х“

Феновете на култовия „Досиетата Х“ ще бъдат зарадвани с нещо ново в най-скоро време.

Няма как да не помните „Досиетата Х“ – онзи толкова зарибяващ сериал, който подклаждаше интереса ни към извънземните форми на живот и мистериите около тях. Когато го излъчваха по българските телевизии, все още нямаше нито торент тракери, нито стрийминг платформи, където просто можеш да бинджваш любимите си филми и сериали. Беше едно „по-бедно“, но пък чаровно време.

Тези дни с интерес научихме, че се готви нов спиноф сериал от вселената на „Досиетата Х“. Проектът носи името „Досиетата Х: Албъркъки“. Сериалът ще бъде в анимационна форма и по-скоро ще бъде комедия, с което ще се различава осезаемо от оригинала. Шоуто се разработва от мрежата Fox.

Variety съобщава, че „Досиетата Х: Албъркъки“ ще изследва приключенията на агенти от „резервния отбор“, които поемат случаите, които са твърде нелепи и идиотски за топ агентите Фокс Мълдър и Дейна Скъли. Създателят на „Досиетата Х“ Крис Картър ще влезе в ролята на продуцент, докато Роки Русо и Джереми Сосенко ще се погрижат за сценария.

За съжаление, любимите ни Дейвид Духовни и Джилиан Андерсън, изиграли ролите на агентите Мълдър и Скъли, няма да имат нищо общо с новия сериал. Тайно обаче се надяваме за някакво кратко cameo, което да ни върне спомените от „едно време“.

Оригиналният „Досиетата Х“ се излъчваше в рамките на девет сезона между 1993 и 2002 година. Впоследствие бяха заснети и два игрални филма, базирани върху шоуто. Впоследствие Fox съживиха проекта с нови два сезона – 10-и и 11-и, които бяха излъчени през 2016 и 2018 година.

В България сериалът се излъчваше по тогавашния Канал 1 и определено това бе един от най-рейтинговите сериали в родния ефир. Ако го гледаме сега, вероятно бихме забелязали доста дефекти, особено имайки предвид колко висока е летвата в днешно време, но със сигурност за времето си „Досиетата Х“ бяха повече от хит.