Soundtrack.bg

Светът на Marvel почете паметта на Чадуик Боузман

Звездата от „Черната пантера“ Чадуик Боузман почина неочаквано за всички на 43-годишна възраст. Оказа се, че в последните четири години чернокожият актьор се е борил с рак на дебелото черво, без обществеността и кино средите да знаят за това.

Звездата на Боузман определено изгря в ролята на Т’чала в един от големите блокбъстъри на Marvel. Наскоро той се снима и в един от филмите на легендарния режисьор Спайк Лий – Da 5 Bloods, който е наличен в стрийминг платформата Netflix. Има роли и в продукции като 21 Bridges и Marshall.

Марк Ръфало, който във филмите на Marvel играе ролята на Брус Банър/Хълк, написа: „За мен бе най-високата възможна чест да работя с теб и да те опозная като човек. Ти бе невероятно щедър и искрен човек. Много любов за твоето семейство и от всички нас, които останаха тук“.

Крис Хемсуърт, играещ Тор, написа: „Ще ми липсваш, приятелю. Сърцето ми е абсолютно разбито. Ти бе един от най-милите и искрени хора, които съм срещал. Изпращам любов и подкрепа на семейството ти“.

Актрисата Зоуи Салдана добави: „Сега ще трябва да кажа на Сай, Бауи и Зен, че Т’чала е починал. За кой друг крал мога да им разкажа сега?“

Бри Ларсън, изиграла персонажа на Капитан Марвел, сподели снимка на Чадуик Боузман, придружена с емоджи на разбито сърце. В друг пост тя написа: „Чадуик бе човек, който излъчваше сила и покой. Който се бореше за много повече от самия себе си. Ще ни липсваш, но никога няма да бъдеш забравен“.

Актуалният Спайдър-мен Том Холанд от своя страна написа: „Чадуик, извън екрана ти бе дори по-голям герой, отколкото на него. Истински идол за мен не само на площадката, но и за милиони хора по целия свят“.

Някои от феновете на Marvel вече настояват ролята на Т’чала да не бъде давана на друг актьор в бъдеще, с което да бъде почетена паметта на Чадуик Боузман.