Soundtrack.bg

Netflix създава сериал по поредицата Resident Evil

Най-популярната стрийминг платформа Netflix потвърди създаването на нов сериал, базиран върху култовата гейминг поредица Resident Evil. Много хора вероятно познават франчайза от създадените по него филми, но в самото си начало той стартира като впечатляващи хорър заглавия за геймърите.

Сериалите стават все по-популярни в последните години, поради което не сме никак изненадани, че Netflix ще създаде свое собствено шоу по Resident Evil. Очаква се първият сезон да бъде в рамките на осем серии, като всяка една от тях ще бъде с дължина от един час. Създател на сериала ще бъде Андрю Даб, когото познаваме от работата му по проекта Supernatural. Същевременно Бронуен Хюс („Живите мъртви“) ще бъде изпълнителен продуцент и режисьор на първите два епизода на сериала.

Това, което знаем, е че сериалът ще разкаже изцяло нова история, която досега не сме виждали в игрите или филмите. Действието пък ще протича между две различни времеви линии. В първата времева линия ще се запознаем с 14-годишните сестри Джейд и Били Уескър, които се местят в новия Ракуун Сити. Колкото повече време те прекарват там, толкова повече разбират, че този град крие някои наистина мрачни тайни. Тези тайни могат да разрушат света…

Колкото до втората времева линия, там сюжетът ще направи стъпка с повече от десет години напред в бъдещето. На Земята са останали по-малко от 50 милиона души. И повече от шест милиарда чудовища – хора и животни, инфектирани с Т-вируса. Джейд, сега вече на 30 години, се опитва да оцелее в този Нов свят. Тя обаче продължава да бъде тормозена от тайните на миналото – за сестра ѝ, за баща ѝ и за самата нея.

В изявление до пресата Андрю Даб казва: „Resident Evil е любимата ми игра на всички времена. Чувствам се невероятно развълнуван, че ще мога да разкажа нова глава от тази невероятна история. И че ще работя по първия в историята сериал за Netflix от Resident Evil“.