Soundtrack.bg
кийра найтли

Кийра Найтли блести в нов сериал на Apple TV+

Британската актриса Кийра Найтли се завръща към света на сериалите, което не се случва особено често в кариерата ѝ. Красивата брюнетка обаче прие предложението на стрийминг платформата Apple TV+ за участие в историческата драма The Essex Serpent.  Ставайки дума за телевизия, досега бяхме гледали Найтли в продукции като „Доктор Живаго“ и „Невърленд“.

Но какво точно е The Essex Serpent?

Сериалът ще бъде базиран върху романа със същото име на писателката Сара Пери от 2016 година. Книгата е носител на множество награди във Великобритания, превръщайки се в абсолютен бестселър. Историята се фокусира върху Кора (Кийра Найтли), която току-що е успяла да се измъкне от изключително неуспешен брак, изпълнен с насилие. Кора напуска Викториански Лондон, за да се премести в малкото селце Олдуинтър в Есекс. Тя е заинтригувана от местна легенда, че митичното същество, познато като „Змията от Есекс“ се е завърнало в района на Олдуинтър.

Кийра Найтли не за първи път ще се снима в историческа драма – поле на изява, което тя вече е овладяла до съвършенство. Найтли, която има номинация за „Оскар“ в кариерата си, сега ще получи възможността да бъде водещо лице на сериал, а не на филм, както е в повечето случаи. Ще бъде интересно да я гледаме в различен формат, който ще бъде разделен на епизоди.

На този етап няма информация за други актьори, които са били привлечени към The Essex Serpent. От Apple TV+ обаче потвърдиха, че Клио Бърнард ще бъде режисьор на сериала, докато Ана Саймън ще подготви адаптирания сценарий към проекта. Самата Кийра Найтли ще влезе и в ролята на изпълнителен продуцент на The Essex Serpent.

Новият сериал е част от стратегията на Apple TV+ за битка с други стрийминг гиганти като Netflix, HBO Max, Disney+ и Amazon Prime. Компанията вече има някои супер успешни проекти, като например сериалът „Сутрешното шоу“ с Дженифър Анистън, Стийв Фарел и Рийз Уидърспун.