Soundtrack.bg
джейсън момоа

Джейсън Момоа може да се озове във „Вещерът“

Екшън звездата Джейсън Момоа може да стане част от „Вещерът“ на Netflix. В случая обаче не говорим за основния сериал с Хенри Кавил в главната роля, а за подготвяния спиноф, който ще ни разкаже предистория на събитията. Това съобщава медията We Got This Covered, които често споделят подобни „изпреварващи“ новини от света на ентъртейнмънт индустрията.

Netflix вече обявиха спинофа „Кръвен произход“ (Blood Origin), който ще протече в само шест епизода и ще ни върне към времената на първия вещер. Той няма да включва Гералт от Ривия и другите познати имена, но пък ще ни запознае с нови интересни персонажи. Един от които може да бъде Джейсън Момоа.

Все още не е ясно кога ще можем да гледаме „Кръвен произход“. Според някои информации, спиноф сериалът може да бъде наличен в края на следващата година. Заради пандемията от коронавирус обаче трудно могат да се правят окончателни прогнози.

джейсън момоа
Джейсън Момоа като Хал Дрого в касовия сериал на HBO „Игра на тронове“

Самият Джейсън Момоа не е чужд на фентъзи жанра. Той доби световна известност с ролята си на Хал Дрого в „Игра на тронове“, а също така се снима и в сериала See на новата стрийминг платформа Disney+.  Със сигурност Момоа би представлявал истинско попадение от страна на Netflix, ако те успеят да подпишат договор с него.

„Вещерът“ дебютира в каталога на Netflix през миналата година и бързо се превърна в една от най-успешните продукции на стрийминг платформата за всички времена. Сериалът е базиран върху фентъзи поредицата на полския автор Анджей Сапковски. Можем обаче да кажем, че най-голяма популярност „Вещерът“ доби заради супер успешните видео игри на студиото Projekt Red. Привличането на звезда като Хенри Кавил за ролята на Гералт пък бе сигурен знак, че Netflix са готови да инвестират не малко средства, за да направят успешен продукт. И определено им се получи добре.