Soundtrack.bg

Ще има римейк на комедията „Смахнатия професор“

„Смахнатия професор“ се завръща с нов римейк!

Стига ЕГН-то ви да го позволява, вероятно сте добре запознати с комедийната класика от 90-те години „Смахнатия професор“ с Еди Мърфи в главната роля. Любопитен факт е, че филмът с Мърфи всъщност бе римейк на лентата от 60-те години на миналия век, когато в главната роля бе Джери Люис. „Смахнатия професор“ с Еди Мърфи бе последван и от продължение, а филмът ще се запомни с това, че Еди Мърфи изигра няколко различни образа от него.

Сега разбираме, че съвем нова версия на филма ще бъде представена и за новото поколение. Със сценария на новия римейк се е заел утвърденият в Холивуд сценарист Джеймс Вандербилт, който е работил по успешни проекти като „Зодиак“ и „Невероятния Спайдър-мен“. Римейкът ще бъде оглавен от компанията Project X Entertainment, управлявана от Уилям Ширак и Пол Найнстейн. Престижното издание Deadline потвърди новината за новия римейк на култовата комедия.

„Смахнатия професор“ разказва историята на брилянтен учен и преподавател, който обаче не е никак щастлив с наднорменото си тегло. Решен да промени живота си, той успява да изобрети чудат елексир, който го превръща в негова по-слаба и по-красива версия – Бъди Лов. В един момент обаче професорът ще осъзнае, че външният вид не е и никога не е бил най-важното нещо. През 2000 година излезе продължението на „Смахнатия професор“, но определено първият филм си остава далеч по-успешен.

Любопитно е, че през 2008 годинa Universal планираха и трети филм с Еди Мърфи от света на „Смахнатия професор“. Тези планове обаче така и не се осъществиха, за да се стигне до изцяло нова преработка на филма с нови актьори и история. Тепърва ще видим какъв ще бъде резултатът от това, но със сигурност лентата си остава една от най-големите комедийни класики на 90-те години на миналия век. Както и една от най-известните роли на легендарния Еди Мърфи изобщо.