Soundtrack.bg
бебе йода

Lucasfilm не очаквали чак такава популярност за Бебе Йода

Очарователното създание Бебе Йода се превърна в истински поп културен феномен, откакто персонажът направи своя дебют в сериала “Мандалорецът” на Disney+ от вселената на “Междузвездни войни”.

Като цяло първият сезон на шоуто заслужи изцяло позитивни ревюта и фенски отклик, като вече с нетърпение очакваме и сезон 2. Междувременно президентът на Lucasfilm Кейтлийн Кенеди призна, че никой не е очаквал чак такава популярност за Бебе Йода. Още след дебюта си в сериала, сладкото създание реално завзе интернет, а впоследствие донесе и не малко пари от мърчъндайзинг на Walt Disney.

Говорейки пред The Wrap, Кенеди заяви, че Бебе Йода е било част от плановете на Lucasfilm за реформация не целия Star Wars франчайз. С последния филм сагата сложи край на историята за Скайуокър, като сега следва да се търсят нови проекти.

Кейтлийн Кенеди заяви: “Бебе Йода бе част от това от самото начало. Не бяхме сигурни как точно ще изглежда то, нито задължително го наричахме Бебе Йода. Но да, то бе част от тези наши планове.”

От Lucasfilm са знаели, че персонажът ще стане популярен, но не са очаквали чак такъв отзвук от представянето му пред света.

“Когато Бебе Йода се появи за първи път на снимачната площадка, видяхме какви бяха реакциите на останалите. Тогава разбрахме, че той ще бъде популярен персонаж. Не мисля обаче, че някой наистина е очаквал да се стигне до такива висоти. Трябва да призная, че това леко ни изненада”, каза още Кейтлийн Кенеди.

Историята на Мандалореца (в ролята – Педро Паскал) и Бебе Йода ще продължи и в сезон 2 на сериала, който бе приет като лъч надежда във вселената на “Междузвездни войни”. Не е тайна, че последната филмова трилогия, която бе първа за Walt Disney, не зарадва феновете с особено високо качество. В момента бъдещето на сагата се планира за следващи проекти, а ние се надяваме, че ще бъдат малко по-добри от последните няколко.